לתרום לעץ כאן
נושאים בענף

פרידה מערימת הקומפוסט

איך נפרדים מערימת קומפוסט בלי להיות עם עצב אין סופי.

צרכנות רגועה

כל היום אנחנו חשופים למיליון מסרים גלויים וסמויים שאומרים לנו איך להראות, מה ללבוש, איך להריח, מה לטעום, איך יראה האוכל שלנו ועוד. המרחב הציבורי שלנו מופקע מאיתנו ברחובות, בכבישים, בשדרות. אותם פרסומאים לא ממש שואלים אותנו איזה שלטי חוצות נרצה או לא נרצה לראות, או האם הפרסומת של שמפו פינוק (על שדרות בגין ליד הקריה) או של דפי זהב, לטעמנו או מציקה לנו? הפרסום הנ"ל יוצר מצב בו אנו צורכים בגלל ענקי השיווק (קבלו ח"ח) ולא בשל צורך קיומי.

אומנות או נמות

זה עלול להישמע לכם מוזר, אך כל יום אני רואה דבר מגניב אחר, העולם הזה הוא בית משוגעים אחד גדול. סופרמרקט של התרחשויות/אירועים/מוצרים /שירותים ועוד מליונ'תלאפים דברים. מה שמגניב אותי באמת מעבר לדברים חדשים שכבודם במקומם מונח, זו היכולת לקחת משהו שכבר קיים ולתת לו פרשנות חדשה. או לחלופין לקחת משהו שנחשב לחסר ערך ולהפוך אותו לבעל ערך מחדש. בהקשר של מוזיקה או הצגה יש לזה קונוטציה שלילית, אך פה אני אראה שזה יכול להיות שדרוג למקור או מעבר לזה. לפי ויקיפדיה מיחזור הוא תהליך שבו מפרקים פסולת ו"מחזירים" אותה למצב של חומר גלם, אשר ישמש לייצור מוצרים חדשים. המחזור מאפשר חיסכון בחומרי גלם בתוליים מצד אחד ומצמצם את כמויות הפסולת והזיהום מצד שני, ועל כן נודעת לו חשיבות גם כלכלית וגם אקולוגית (בישראל 15%-25% מהפסולת ממוחזרת‏‏).

חיי קהילה בעיר הגדולה

האם יש בעיר הגדולה עוף מוזר שנקרא "קהילה" ?

מיחזור פסולת אלקטרונית

אשפה אלקטרוני-איך, למה , כמה והכל בת"א-יפו?

סדנת מים אפורים ב"חווה ואדם" במודיעין

ביום שישי לפני שבועיים היה לי הכבוד להשתתף בסדנת מים אפורים בחווה האקולוגית "חווה ואדם" במודיעין. שמעתי רבות על היתרונות וראיתי מים אפורים (אצל תמי בעץבעיר) ואף תיאורטית למדתי איך עושים זאת בביתו של יהונתן תפוחי.אך איכשהו, הקמת מערכות מים נראתה לי סיפור מסובך, כך שהסדנה באה לי בדיוק בזמן.

עץבעיר, עסק חברתי לאקולוגיה עירונית, ביאליק 25 דירה 8 תל אביב, 03-525-4196