נושאים בענף |
אפס, בית
מהו אפס? מהו בית?
לכאורה, קל יותר לענות על השאלה השנייה. אפשר לענות עליה בתיאור הצרכים, שהבית ממלא: מחסה מפני התנאים בחוץ, מקום לישון בו, להתרחץ, לאכול, לארח. אפשר לתאר את חלקיו, מבנהו וּתכולתו.
אם נקשר בין הצרכים לבין החלקים, עם אילו עודפים נישאר? בין הווילה לאוהל נקבל מרחב של תשובות.
האוהל מספק את חלקנו, בד"כ רק לִזמן מוגבל וּבִנסיבות מסוימות. רק מעטים בוחרים בו כבֵית-קבע. עד כמה ניתן להתקרב לאוהל וּלהישאר עם בית?
אם נוסיף כעת את רשימת המשאבים, שהבית צורך, ואלה, שהוא מייצר, וּנקשר בין אלה לאלה וּבין אלה לבין הצרכים, שהבית נועד למלא, עם אילו עודפים/חוסרים נישאר הפעם?
ועוד שאלה: תוך כמה זמן תוּכלו להקים בית, שיענה על כל הצרכים שלכם?
"אפס, בית", ניסיון לענות על כמה מהשאלות והאתגרים הללו.
אקולוגית עירונית (נחשו מי), אדריכל (שגם את שמו ינחשו יודעי-ח"ן, ד"ר יוסי קורי), מעצב תעשייתי, הלא הוא חברנו ניסן גרייזל, איש קוד פתוח וּפרמקלצ'ר, אסף צ'רטקוף בתפקיד הבנאי, מדריכת טיולים תל אביבית וּבוגרת (בקרוב) הקורס לשינוי עירוני של עץבעיר, בשמת כוכב, בתפקיד המפיקה, ואנשי תקשורת חוברים להתמודד עם האתגר. את התוצאה נוּכל לראות בפסטיבל "צבע טרי" בחודש מאי הקרוב, וזוֹ תהיה רק אבן-הדרך הראשונה של הפרויקט.
כן, לא נותר להם הרבה זמן... ולנו?
אלון
עיצוב מפייס
אנחנו, האנושיים, אוהבים לחשוב בדיכותומייות. שחור ולבן, שם וכאן, טבעי ומלאכותי. אנחנו עובדים על התיזה הזאת כבר כמה מאות שנים אז בבקשה לא להרוס.
נו, אז מה זה קשור לעיצוב?
לעצב עבור הזונה או הסרסור
עיצוב תעשייתי הפך רצח למוצר מתועש.. על ידי עיצוב רכבים מסוכנים... על ידי יצירת מינים חדשים של פסולת... על ידי בחירת מוצרים ותהליכים שמזהמים את האוויר שאנו נושמים...את העשייה המקצועית ניתן להשוות למה שיקרה אם כל הרופאים ינטשו את העיסוק בריפוי ויתרכזו במחלות עור, ניתוחים פלסטיים וקוסמטיקה.