נושאים בענף |
יש לכם גג מתאים ולא השקעתם במערכת סולארית? עוד לא מאוחר! הקואופרטיב לאנרגיות מתחדשות מזמין אתכם
הקואופרטיב לאנרגיות מתחדשות נכנס בכל זאת לתחום הסולארי. למה? סבירם ליאור כבר כתב את זה מצוין במאמר בעיתון (הקואופרטיבי) מגפון. כנסו.
עכשיו - אם יש לכם גג מתאים אני מזמין אותכם בשם הקואופרטיב להצתרף לפרויקט. פרטים נוספים באתר של הקואופרטיב לאנרגיות מתחדשות. אם אתם מעוניינים לברר את ההתאמה של הגג שלכם ושאר הפרטים של הפרויקט - פנו לרוני סגולי כאן 054-6466264 info@ecoop.org.il
התחבורה הנקייה כבר כאן?
שי אגסי מוציא לציבור את המכונית החשמלית שלו. רשת הטעינה שלו פרוסה באופן חלקי, אבל לרובנו זה מספיק. טוב, אז אין ספק שרכב חשמלי זה יותר נקי מרכב השורף בנזין או גז. מחקרים רבים שראיתי מראים שאם מייצרים את החשמל באופן מזהם וסטנדרטי (שריפת גז, פחם ונפט) אז החסכון מהיעילות הרבה יותר של המנוע החשמלי לעומת חברו מופעל הבנזין מתקזזת עם הפסדי שינוע החשמל ברשת וההפסדים מטעינה ופריקה של הבטריות. התוצאה - שוויון בזיהום לק"מ. אולי טיפה יותר לחשמלי - באמת תלוי במספרים (אגסי נותן ירידה של 27% עבור רשת החשמל של אוסטרליה - שהיא ברובה פחם כמו אצלנו). מה המסקנה? נו, אגסי הגיע אליה כבר בתחילת דרכו - בשביל תחבורה חשמלית נקיה, חייבים חשמל נקי. חייבים לאפשר הקמה של מתקני ייצור חשמל נקי בישראל מהרוח ומהשמש. זה אומר טורבינות רוח גדולות בודדות כמו שיש פה בתמונה, עם מגדל של 80 מטר וקוטר להבים דומה (70 מטר בתמונה) ומערכות סולאריות שתופסות שטח רב. כמו התאבון שלנו לצריכת חשמל! האלטרנטיבה - זיהום עצמנו למוות. כפי שאנחנו עושים היום. למה?!?!
משבר החשמל בפתח - האם החשמל הסולרי ירוויח מכך?
כמכור לחדשות אנרגיה אני מנוי על Energia News ( :) ). העורכים של המגזין הזה כוללים את המומחים שכתבו את תוכנית האב למשק האנרגיה שהוגשה לממשלה ב-2004 ומשמשת בעיקר כמצע לגידול פטריות באיזה מגירה. לא שהסכמתי עם כל מילה שהיתה כתובה שם, אבל אי השימוש בתוכנית מעיד על חוסר התכנון ברמה הממשלתית שהוא המוליך אותנו ב-64 השנים האחרונות. ספינה בלי קפטן קרא לזה פעם בכיר בחברת חשמל. enter קיץ 2012. הגידול המתמיד בצריכת החשמל, כמו גם המלחמה של ירוקים כמוני בהקמת תחנות פחמיות חדשות, יחד עם הכשלון המתואר של המדינה לאפשר הקמה של תחנות ייצור באנרגיות מתחדשות כגון שמש ורוח בהיקף מספק ותוכנית התייעלות אנרגטית מחייבת ולאומית, הביאו אותנו למשבר האנרגיה החשמלית שבפתח. אז Energia news מביא כמה תגובות על הנושא הזה שמאוד מעניין לקרוא.
מה זה טורבינת רוח הולנדית?
את הרקמה הזו קניתי באמסטרדם לפני כמה שבועות, בכמה שעות שהיו לי בעיר בדרך חזרה מ-PennState. הסתובבתי לי באזור התירותי של העיר, ומצאתי את זה בחנות מזכרות המוכרת "מזכרות עכשוויות מהולנד". הרקמה הזו, שמשמשת עכשיו כמגן אבק למדפסת שלי, מראה את השינוי במושג "טורבינת רוח" מהמדינה שהטורבינה ההסטורית שלה, עם 4 להבי העץ והבד על מגדל שמן מלבנים משמשת את רובנו עדיין כתופס מקום במח עבור צרוף המילים "טורבינת רוח".
הרצאה על טורבינות רוח קטנות (כ-15 דקות) - מה בעולם, ומה בישראל, מאחד היזמים המובילים בארץ
הרצאה שהועברה אתמול בכנס של איגוד חברות האנרגיה המתחדשת. אם אתם עדיין לא יודעים מה זה טורבינות רוח קטנות, ומה שאר העולם המערבי עושה כדי לעודד את ההקמה שלהם - ההרצאה הזו בשבילכם.
Have no fear for atomic energy?
"Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
Have no fear for atomic energy
'Cause none of them can stop the time"
Redemption song - Bob Marley, 1979
למרות שהמשמעות הגדולה של השיר טמונה דוקא בשורה הראשונה והשניה המצוטטות, אין ספק שבפוקושימה הזמן נעצר לאחר רעידת האדמה, והצונאמי, שהביאו לקריסת מערכות של התחנה הגרעינית על שלל כוריה. אז לפחד או לא לפחד מאנרגיה גרעינית?
הקואופרטיב לאנרגיות מתחדשות מציע - רכישות ירוקות חברתיות
בהמשך מפורט הצעה של הקואופרטיב לאנגיות מתחדשות שאני שמח להעביר כאן. המוצר שאנחנו מציעים, הוא טוש חסכוני (ראש חסכם שמגדיל את המהירות של המים ומקטין את השטף שלהם) עם פטנט יפה - טורבינה עם גנראטור קטן שמופעלת בזרם המים מדליקה לדים צבעוניים בתוך הטוש. מגניב! אבל זה רק הבסיס - יש טיימר אלקטרוני שמשנה את הצבע של הטוש בהתאם לזמן שאתם מסתבנים לכם מתחת למים!
אופניים חשמליים במקום טוב יותר
בפוסט היום - וידאו של דורית בנט - ממנהלת אילת-אילות לאנרגיה מתחדשת, לוקחת את הברומפטון החשמליים שלי לסיבוב במסלול הרכבים החשמליים של BetterPlace. כן, גם אני הייתי אחד מ-60,000 המבקרים בבטרפלייס מאז נפתח שם מרכז המבקרים. הביקור נעשה במסגרת פגישת סיכום התחרות הראשונה לנוער בנושא אנרגיות מתחדשות שהתרחשה בקיבוץ יהל ביוזמת מנהלת אילת אילות לאנרגיה מתחדשת, כחלק מקדים לכנס השנתי שלהם (שעליו עדיין יש לי מה להוסיף ונראה אם אי פעם אמצע ת'זמן לזה או שהרשימות שלי ישארו ב-evernote...), ואני זכיתי להשתתף בה כאחד המדריכים של התלמידים שלקחו בה חלק.
זן ואומנות אחזקת הבית
את זן ואומנות אחזקת האופנוע קראתי איפשהוא בסוף התיכון, והוא איתי עד היום. וכשראיתי את הטד הזה, קפץ לראשי מיד היחס בין הגישה הרומנטית, לגישה הקלאסית, שניצבת כתהום בין הדמות הראשית לבין השותפים שלו במסע האופנועים שלהם לאורך ארה"ב
מדבריות מלח ורכבים חשמליים
אני קורא אדוק של nrg ירוק, ושם אני תמיד שם לב לטור המעניין של רז גודלניק. אז בכתבה הזו התבשרתי שבארה"ב, לראשונה מ-1956, חברת מכוניות רושמת עצמה בבורסה. ומבחינתי - זו לא סתם חברת מכוניות. זו חברת מכוניות חשמלית. אגב, בשנת 1956 - פורד הנפיקה עצמה! מה שאותי די הפתיע - חשבתי שזה קרה בטח ב-1920 או משהו דומה.
רכבים חשמליים כידוע אני חובב, אבל הרבה יותר את הרכבים החשמליים הקלים שאינם פוקקים את רחובותינו, או את האוטובוסים החשמליים שיכולים לסחוב את התחבורה הציבורית, שגם ככה חוסכת פליטות (אם יש תפוסה גבוה לאוטובוסים), לכיוון עוד יותר נקי (ומאוד רצוי בשילוב מקור חשמל נקי זה או אחר). אבל מנקודת המבט הרחבה שאנחנו בתנועה הסביבתית-חברתית מנסים לקחת, צריך להבין שלכל דבר יש השלכה.
אף אחד רוצה לבזבז אנרגיה
תכירו את אף אחד -
"אף אחד" הוא חלק מקמפיין חסכון בחשמל שעורכת ממשלת queensland באוסטרליה. חבר אוסטרלי שלומד איתי במכון ויצמן, וגר בבריסביין, הביא לי את ערכת שימור האנרגיה שאפשר לקבל חינם כחלק מפרויקט ממשלתי שמעודד חסכון בצריכת חשמל ודלקים למיזוג, חימום מים, וכל צרכני האנרגיה הגדולים בבית האוסטרלי - שדומים מאוד לבית הישראלי אגב. הכותרת של הקמפיין היא climatesmart, מה שמצביע על החיבור לשינוי האקלים. אך היא מדגישה בד בבד את החסכון בצריכת החשמל הצפוי.
קואופרטיב האנרגיה המתחדשת - EcoOp
הקואופרטיב מתחיל את דרכו באסיפה מכוננת שתהיה בתאריך 30/8 בבית קרן היינריך בל בתל אביב, נחלת בנימין 24. בשעה 1930
באסיפה נאשר את התקנון הזמני ובכך נתחיל רשמית את הקמת הקואופרטיב כאגודה.
כמו כן נציג את האספקטים הטכניים והכלכליים של פעילות הקואופרטיב ואת פרטי הפרוייקט הראשון שמתחיל גם כן בימים אלו.
הנכם מוזמנים (מי שמתכנן להגיע אנא צרו קשר עם ערן אברם)
לפרטים נוספים - avram1@netvision.net.il
מד צריכת חשמל ביתית - כי אם לא תדע, איך תפעל?
כבר כתבתי בבלוג הפרטי שלי קודם על המכשיר הזה, ומי ששם לב ראה שאני מפרסם אותו בצד שמאל של הבלוג. לא, אין לי מניות בחברה של ביגר ואריאל שמביאה את המכשיר, אך בתור מישהו שהביא לפני שנתיים וחצי ומשתמש גם היום במכשיר דומה אני מבין ומכיר את היעילות הרבה שיש בהצגת צריכת החשמל בכל רגע ורגע מול הפרצוף שלנו.
כשאני ודרור צחורי חשבנו על מצגת בנושא אנרגיה נקיה וחסכון עבור מוזיאון המדע בחיפה לפני כמה שנים, ניסינו לחשוב מה נחשב כבר היום אייקון תרבותי של בזבוז. מה אנחנו לא יכולים לתת לו לעבור בלי שנגיב?
אנרגיה ברת קימא - בלי בלבולי מח
David MacKay הוציא לאחרונה ספר חופשי על אנרגיה ברת קיימא - ואני קורא בו בהנאה כבר יומיים רצוף. מה עוד אפשר לחדש על אנרגיה ברת קיימא? מה עוד אפשר לכתוב על האדיקציה שלנו למחצבים מאובנים ועל התוצאות הרות האסון, מהדלדלות המשאבים והשארת שוקת שבורה לילדינו, דרך מוות מזיהום אוויר ועד התחממות כדור-הארץ ששוב, תשפיע על ילדינו ולא עלינו? מה עוד אפשר לכתוב על זה שכבר לא נחרש היטב בעיתונים, ברשת ובספרים? אבל בעצם, האוסף רב הזה של מידע לא יצר הבנה גדולה יותר בציבור באשר לכיוון בו אנחנו צריכים ללכת כדי לפתור את הבעיה הזו. להפך, אנשים משוכנעים שניתוק הפלאפון מהשקע חשוב, ומתרכזים בכיבוי מכשירי חשמל במקום בבידוד הבית והרמת המספר בתרמוסטט של המזגן בקיץ מ-18 ל-25 מעלות. ומאידך, כשאנו מדברים על הקמת חוות סולאריות, אנשים מתנגדים ומדברים על פגיעה בשטח, כאילו הם לגמרי מנותקים מהכמות האדירה של השטח שכל טכנולוגיה מתחדשת צריכה בשביל לייצר את האנרגיה שההרגל שלנו דורש. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה וזה בדיוק מה שדיוויד מנסה להעביר לנו.
מתנות לרמת חובב
הבטריה במרכז, בטריית אצבע שמנה, D size, סיימה את חייה זה עתה לאחר 8 שנים בבעלותי. אני חושב שזו בפירוש אחת המערכות יחסים הארוכות שערכתי עם בטריית אצבע.
עוד קורס בניית טורבינות רוח יוצא לדרך
נועם דותן, שכבר בנה טורבינה או שתיים, ילמד ב-7-12 ביוני איך לבנות טורבינת רוח קטנה לייצור חשמל. הקורס יערך בכפר האומנות האקולוגי ורטיגו בקיבוץ נתיב הל"ה. לפרטים: נועם דותן 0547-366701 noam at comet-me.org
הנה ההזמנה הרשמית -
עשה לך יער גשם
חידוש יער גשם הוא לא ענין פשוט. לי יצא לעסוק בכך חודש שלם בחיי. ב-2001 נסעתי לאקוודור, להתנדב בייעור מחדש בארגון Jatun Sacha, עץ גדול בשפת הילידים. הגעתי לבילסה, שמורה קטנה שהם קנו, וכמות ההרס והעצים הכרותים היתה מדהימה. קשה להאמין כשאתה מביט על כל הגבעות החשופות, ועל האזורים שמעלים עשן שהיה שם קודם יער גשם משגשג ופורח, עם יותר מאלף סוגי עצים, והמון בעלי חיים ואורגניזמים שונים.
אוויר ערים צלול כיין
בימי הביניים נהגו לומר ש-"city air is freer" , כיוון שהוא שיחרר מעול הפאודליזם. כך לפחות אומר מיקל בלומברג בנאום שנשא במאי האחרון בניו יורק, ומתומלל פה, תחת הכותרת "The tragic lag between what we know and what we do".
קורס בניית טורבינות רוח קטנות לייצור חשמל - בחיפה
מתארגן בקרוב קורס בניית טורבינות רוח קטנות לייצור חשמל.
הקורס יתקיים בשני סופי שבוע, ובו תבנה טורבינת רוח אופקית על פי התוכניות של Hugh Piggot. הקורס יועבר ע"י אולג אורדינסקי ואולג סופריאגה, לפרטים נוספים נא לפנות לאולג אורדינסקי: ordeor at gmail.com, 052-3416984
כמה טיסות, כמה זיהום
בחודשיים האחרונים מצאתי את עצמי טס הלוך ושוב אלפי קילומטרים בכל כיוון. איך הפליטות של המטוס מתישבות עם הפליטות שאני חוסך בנסיעה יומיומית ברכבת/אופניים?
מחוויותי בבוסטון - שרותים אקולוגיים
בבוסטון נסעתי ישירות ל-Boston common, שהוא פארק בלב ליבה של בוסטון, בעצם המקום בו רעו עיזים, ערכו כנסים, ותלו מכשפות במאה ה-17 עת הוא הוקם (בוסטון נוסדה ב-1634). טוב, האמת שעצרתי בחנות של apple כי הייתי חייב לבדוק את ה-iphone 3g החדש. מדליק מאוד. ברגע שאיזה ספק סלולרי יביא אותו לארץ אני קופץ (או, כשמישהו יפרוץ אותו...).
בפארק התקיים איזשהוא ארוע גדול, וכמו כל ארוע, היתה שורה של שרותי הופעות כאלה, הנוזל הכחול הסטנדרטי, בתוך קופסת הפלסטיק הרגילה. ההבדל היה, שלמישהו היה מאוד חשוב לציין שאלה שרותים ירוקים.
מחוויותי בבוסטון - אופניים ותחבורה ציבורית
מכיוון שהארכתי בשבוע את שהותי בארה"ב, התפנה יום שבת לתיירות. אז נסעתי לבוסטון.
כשהגעתי למסקנה שלא אוכל לשכור אוטו בשהותי פה, אז בררתי לגבי התחבורה הציבורית באזור בוסטון והסביבה.
ההוסטל שלי נמצא כ-30 ק"מ לבוסטון, והתחבורה הציבורית הטובה נגמרת ברדיוס של 10 ק"מ מלבה של בוסטון. קצת כמו אצלנו. להבדיל אלפי הבדלות, שכאן יש רכבת תחתית, ואחלה שבילי אופניים.
טורבינות רוח לת"א!
כתבתי כבר כמה דברים על טורבינות רוח עירוניות, והם מופיעים פה למשל. לאחרונה, הודות ליוזמה מבורכת של שר התשתיות שלנו, עובדים במשרדי רגולטור החשמל על תעריפים מיוחדים לטורבינות רוח קטנות. טורבינות רוח, שאדם בודד יוכל להתקין על גג ביתו, ולספק חלק מתצרוכת החשמל.
אז זהו, שאני רוצה לומר כאן כמה מילים על המילים שהודגשו במשפט האחרון. על גג ביתו. לא, אין זה מומלץ להתקין טורבינת רוח על גג הבית, מכמה סיבות. בפוסט הזה אני רוצה לומר כמה מילים על טורבינת רוח ביתית, וטורבינת רוח עירונית בפרט. המון ממה שאני אומר נכתב ברוח ניסיונם של אחרים כגון Paul Gipe.
טורבינות רוח לת"א!
מאמר מאת חנן לוי, גנן עץבעיר לענייני אנרגיות מתחדשות
כתבתי כבר כמה דברים על טורבינות רוח עירוניות, והם מופיעים פה למשל. לאחרונה, הודות ליוזמה מבורכת של שר התשתיות שלנו, עובדים במשרדי רגולטור החשמל על תעריפים מיוחדים לטורבינות רוח קטנות. טורבינות רוח, שאדם בודד יוכל להתקין על גג ביתו, ולספק חלק מתצרוכת החשמל.
אז זהו, שאני רוצה לומר כאן כמה מילים על המילים שהודגשו במשפט האחרון. על גג ביתו. לא, אין זה מומלץ להתקין טורבינת רוח על גג הבית, מכמה סיבות. בפוסט הזה אני רוצה לומר כמה מילים על טורבינת רוח ביתית, וטורבינת רוח עירונית בפרט. המון ממה שאני אומר נכתב ברוח ניסיונם של אחרים כגון Paul Gipe.
זן ואומנות אחזקת הטורבינה
אני נוסע ביום יום עם אופניים ורכבת, ומשתמש לעיתים בטוסטוס החשמלי שלי, אך לעיתים, בלית ברירה אחרת, נוסע לי ברכב פרטי ומזהם ברחבי הארץ. כפי שנאמר - (בהקשר שונה כמובן...)
אז שבת שעברה קפצנו לבקר את דרור יוחננוף, מורה זן-בודהיזם הגר באוטובוס שעבר הסבה לקרווילה, על יד הר מירון.
כמה צורך מכשיר חשמל?
הדף מתורגם מאתרו של Michael Blue-Jay.
הדרך הכי פשוטה למצוא כמה צורך מכשיר חשמל ביתי, היא להסתכל על התווית שלו! על כל מכשיר ישנה תווית שמצינת כמה וואט צורך המכשיר, או כמה זרם. לעיתים התווית מוטבעת ישירות על הפלסטיק או מעטפת המתכת של המכשיר. התווית לעיתים מתחבאת, מאחורי המכשיר או בצידו. אם יש ממיר AC-DC אז עליו תהיה התווית (כמו במטען פלאפון או מחשב נייד למשל). אם כתוב שהמכשיר צורך 1 אמפר, אז מכפילים את זה במתח - 220 וולט - כדי לקבל 220 וואט. במקרה שמצוין הזרם על השנאי והכוונה למתח DC, אז צריך להכפיל במתח DC המתאים. למשל אם כתוב 0.5 אמפר על 9 וולט, אז מדובר ב-4.5 וואט.
בטח שמתם לב שלעיתים כתוב 220-230 וולט, ולא רק 220. המתח משתנה, ומכשירים מתוכננים לתחום מתחים. היום לא נדיר למצוא מכשירים שרשום עליהם 100-240 וולט, שזה בערך כל התחום האפשרי בעולם (ארה"ב 110, עד בריטניה 240 וולט). בישראל, תכפילו את הזרם ב-220 וולט, כי זה המתח הממוצע של הרשת.
נקודות חשובות :
כמה עולה חשמל?
למרות הרצון העז לענות על השאלה הזאת במונחים סביבתיים וחברתיים, אני אנסה לענות על השאלה הכספית קודם כל.
התעריף הקבוע לצרכן ביתי מורכב משני חלקים, כך זה מופיע באתר חברת חשמל:
תשלום קבוע חודשי בש"ח - 14.89 כולל מע"מ
תשלום אחיד לקוט"ש באגורות - 54.84 כולל מע"מ
זה מחיר זול. כן, מחיר החשמל בישראל זול.
נסיעה חשמלית
תמיד רציתי לשים מצלמת וידאו על האופניים תוך כדי נסיעה בעיר. לא יודע, נראה לי מענין להסתכל על זה אח"כ. אז החברה האלה עשו את זה - בשביל להראות את דרכו של היומם (commuter) , באוסטרליה (אם בולבלתם מכך שהוא נוסע בצד שמאל), עם אופניים חשמליים לעומת רכב פרטי. וידאו יפה המחלק את המסך לשניים, האופנן והנהג, משווה זמן ונוף.
הארגון שהפיק את הסרט, מנסה לקדם את השימוש באופניים חשמליים על חשבון רכבים פרטיים. עלו והצליחו!
בקרוב - תעריף מיוחד לחשמל נקי!
בהקדם ובמהרה בימינו אנו, עומד לקרות מהפך (קטן) לקהל צרכני החשמל - "הרשות לשרותים ציבוריים: חשמל" תפרסם תעריף מיוחד, לייצור חשמל ביתי מפאנלים פוטו-וולטאים (Photo-Voltaic solar panels). זהו תעריף גבוה במיוחד - כ-2.04 ש"ח , שישולם לנו, עבור כל קוט"ש של אנרגיה שנייצר מפאנלי שמש שיותקנו על גגותינו, לעומת כ-0.5 ש"ח שאנו משלימים לחברת חשמל. התעריף יקבע לתקופה מוגבלת של כ-7 שנים.
השיטה הזאת, של לסבסד חשמל נקי ע"י התקנת פאנלים סולאריים על גגות הצרכנים - ייצור מבוזר פרטי - כבר נוסתה בהצלחה ביפן, ארה"ב, גרמניה, וקליפורניה בראשות שוורצנגר מקדמים תוכנית מיליון גגות ב-10 שנים הקרובות (כ-3000 מגאוואט!).
כמובן, שאת היעד הנוכחי של פואד - 600 מגאוואט עד 2012 , צריך לחשב ביחס להיסטוריה של החלטת הממשלה. 2% עד 2007 למשל, שהם כ-200 מגאוואט, שלעולם לא הושג. המצב היום להזכירכם, ללא התיחסות לדודי שמש, הוא כ-6.2 מגאוואט של טורבינות רוח (ברמת הגולן) ועוד כמה תחנות המנצלות גז מטמנות (מתאן) , כגון קיבוץ עברון - 1 מגאוואט - אתר הפסולת "חגל" - 3.3 מגאוואט , ועוד בחיריה, סכ"ה כ-5.1 מגאוואט, אנרגיה הידרואלקטרית - כ-5 מגאוואט (זה לא צפוי לגדול...). המקור - ייצור חשמל מאנרגיה חלופית בישראל - דו"ח לוועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת, 2007 . כלומר סכ"ה פחות מ-20 מגאוואט.
באותו מקור גם מצוין :
"אנרגיה פוטו-וולטאית. אנרגיית חשמל מתאים פוטו-וולטאים מופקת בארץ במספר רב של אתרים קטנים. משרד התשתיות הלאומיות מעריך את היקף ההפקה של אנרגיה זו ב-1.5 מיליון קילוואט לשעה"
" קילוואט לשעה" ... אין חיה כזאתי קילוואט לשעה!! או קילוואט - יחידת הספק (אלף ג'אול לשניה) או קילוואט כפול שעה, בקיצור קוט"ש, שהיא יחידת אנרגיה (לפיה אנו משלמים חשמל וכו'). אם המשורר התכוון במסמך לקוט"ש, אז יש בישראל כיום כ-800 קילוואט של פאנלים פוטוולטאיים מותקנים בארץ. זה נשמע סביר, בעיקר בדואים אני מאמין.
לסיכום, אני מקווה לשני דברים:
- שנגיע למכסה של 50 מגאוואט מהר מהמצופה - כפי שקרה בעולם בכל מקום בו תוכנית כזאת נוסתה.
- ש-25,000 בתי האב שיתקינו מערכת של 2 קילוואט כל אחת, ייצרו בעזרתה יותר מהחשמל בו הם משתמשים. כן, זה העיקר - חסכון בחשמל, פה צריך להיות הדגש המרכזי של המחוקק!
איך מודדים חשמל?
אני פותח בסדרת עלים, שיעסקו בבסיס של אנרגיה ביתית - חשמל.
אחד הפערים הקיימים בחברה שלנו, בין הצרכן והסביבה, קשורים בהבנה של מושגים בסיסיים באנרגיה, ואנרגיה חשמלית. הבנה זו מאפשרת להבחין בין התפל לעיקר, מה חשוב לשנות בהרגלי הצריכה ומה פחות רלוונטי.
הסדרה מתורגמת בעיקרה מאתרו של מיכאל צפור-כחולה, כל הזכויות שמורות - לו.
פרק ראשון - איך מודדים חשמל? או - מה זה בעצם הקוט"ש הזה שמופיע לי בחשבון החשמל... המשך המאמר
האם אופניים חשמליים הם ירוקים??
טוב, העלתי את הפוסט הזה לפני דקה לבלוג שלי, וכבר קיבלתי תגובה. אז אני אתחיל בהבהרה. המטרה של הפוסט הזה, איסוף הנתונים בקשר לצריכת האנרגיה של כלי רכב פרטיים שונים הוא לתת נקודת מבט חדשה על הנושא הזה.
הרי ברור לכולם שאופניים הם כלי תחבורה נקי, וכל תוספת עליו, למשל מנוע חשמלי ומצבר, רק גורעת. אז זהו - שהענין לא כל כך פשוט. אני לא יודע לכמה המושג "קילומטרים של מזון" מוכר. או שאל את עצמו כמה דלק שרפו כדי שהסטייק הזה יהיה פה בפיתה. קח ביס - אל תעצור. זה טעים, אני יודע. הנתונים בהמשך באים להראות, שכשאנו רוצים להשוות צורות תחבורה שונות - צריך לשים לב להההכככככללללל. גם למקור המזון. 500 ק"מ לשווה ערך ליטר בנזין זה מעולה. אבל כמה ליטר שרפו בשביל הקלוריות שאכלת?
לא פשוט.
עצומה - קידום אופניים חשמליים!
היכנסו לאתר העצומה , וחיתמו עוד היום על העצומה להסדרת נושא האופניים החשמליים!
אופניים חשמליים אינם חוקיים בישראל נכון להיום, אך הם כלי תחבורה נקי שאינו תורם לפקקים או לבעיות חניה, ולכן מקודם בכל העולם כתוספת לאופניים כפתרון לבעיות התחבורה בעיר. רוצים גם בישראל? הכנסו וחיתמו על העצומה!
עוד מידע בפוסט הזה מהבלוג האישי שלי.
נורות פלורסנט קומפקטיות (נפ"ק)
מי כבר לא שמע על נורות פלורסנט קומפקטיות... אך עדיין, לא כולנו משתמשים בהם, ורובנו עדיין עובדים עם נורות הליבון, אותו גוף חימום שמפיק קצת אור כתופעת לוואי. הנה כמה סיבות להחליף את נורות הליבון הבזבזניות בנורות קומפקט פלורסנט חסכוניות עם אור חם:
אנרגיה בעיר
אהלן. שמי חנן, ואני מצמיח היום ענף חדש בעץ בעיר. ענף אנרגיה.
אנו צורכים אנרגיה להמון שימושים ביום יום שלנו, ומספיק לחשוב על העובדה שה-2500 קלוריות, שהם דיאטה ממוצעת יומית, הם בערך 0.1 אחוז מהאנרגיה שאנו דורשים לנסיעה (שריפת בנזין) ממקום למקום, מיזוג (שריפת פחם בתחנת הכח) אוויר , תאורה וכו' (!). כלומר רוב האנרגיה שלנו משמשת לשאר הפעילויות היום יומיות שלנו, ולשינוע והגידול של המזון. אפשר להתייחס בכל פעולה שאנו עושים לעלות האנרגטית שלה, ולמעשה, אחד הדברים המגניבים בנושא האנרגיה הירוקה, הוא שבדרך כלל, אם אנו חושבים על דרך לבצע איזושהיא עבודה (תאורה, מיזוג , תחבורה...) בצורה יותר חסכונית - אנו נרוויח מזה לא רק מוסרית אלא גם כלכלית בטווח הארוך. דוגמא פשוטה - נורות קומפקט פלורסנט שעולות יותר כסף מנורות ליבון, מחזירות את ההשקעה תוך פחות משנה, כתוצאה מחיסכון החשמל, ומחזיקות שנתיים.
בענף אזכיר נושאים הקשורים בבידוד, הצללה ובניה ירוקה, תחבורה נקייה - אופניים ואופניים חשמליים, ואנרגיה נקייה - דוד שמש, פאנלים סולריים ואולי מילה על טורבינות רוח עירוניות. בעצם, הניסיון העיקרי שלי הוא עם טורבינות רוח קטנות, מערכות סולאריות פוטוולטאיות ואופניים חשמליות. אבל הדבר הכי חשוב בנושא אנרגיה-סביבה הוא שימוש מושכל באנרגיה - וזה קודם כל בידוד הבית, הצללה נכונה על החלונות השונים, ושאר עקרונות השימוש בחכם באנרגייה, חשמלית ואחרת, לחימום וקרור הבית.
המטרה העיקרית שלי היא לתת קישורים וכלים למי שרוצה לחסוך באנרגיה בעיר, ובעיקר חיבור לארגונים שכבר מנסים לעשות את זה.
עוד נושא שאני מקווה לגייס לו חברים דרך הענף, הוא קואפרטיב אנרגיית רוח. מילים על כך בהמשך.
האתר של מיכאל בלו ג'י הוא מקום נהדר ומקיף להתחיל (באנגלית) ואולי אתרגם קטעים לעברית עם הזמן. וכמובן אנרגיה חיובית