לתרום לעץ כאן
נושאים בענף

סדנת קומפוסט תולעים אדומות. ירושלים אוק 2013

סדנת קומפוסט תולעים אדומות (שלשולי קרקע אדומים) בירושלים. לירושלמים והאזור, בואו לראות בעיניים וללמוד כיצד לנהל תיבת תולעים לצורך מיחזור שאריות מזון.

יום חמישי, ה-3 לאוק', 18:00. בגינה של מרכז "זנגביל", מרכז קהילתי לצמחונות, רח' בלפור 8 (סמוך לבית רה"מ ברחביה, קרוב לכניסה הדרומית).www.ginger.org.il וכאן בפייסבוק https://www.facebook.com/profile.php?id=100003226666330&fref=ts

להרשמה שילחו מייל oded.meshulam@gmail.com

עלות הסדנא + תולעים 90 שח. סדנא בלבד 60 שח (לכל זוג עלות משותפת של 100). משך הסדנא, שעה. בסופה אני שולח את הסיכום הסדנא במייל לכל משתתף.

למעוניינים בתולעים יש להכין כשבוע מראש מיכל ובו 5 סמ' אדמה לחה (יכולה לשמש אדמת תערובת עציצים ישנה), מעלייה מעט חומר אורגני יבש כגון, פרורי עלים, או גזרי עיתונים רגילים, ועליהם שאריות מזון רגילות מהמטבח בשכבה של כמה ס"מ. להשאיר ללא ערבוב .

דף הסדנא:

http://odedmeshulam.blogspot.co.il/2013/09/12.html

בברכה וחגים טובים, עודד

מיכל לקומפוסט תולעים אדומות. מיחזור טוטאלי - סדנא באתר עץבעיר בענף של עודד

ייצרתי לאחרונה מיכל לקומפוסט תולעים אדומות מעץ שמצאתי. מיכל ממש יפה שמתאים למשפחה של כארבע נפשות. יש בו גם רשת לצורך ניהול הפרדת ההומוס מהשאריות שעדיין בתהליך. המיכל הוא בעצם תיבה ומכסה. אותו בניתי מעץ שמצאתי ועשיתי בו שימוש חוזר. כלים: ג'יקסו, סידק, מסמרים מטר ועיפרון, פטיש.

אני מעביר סדנאת קומפוסט שלשולי אדמה אדומים

יום ראשון, ה25 לנוב, 16:30. בגינה של מרכז זנגביל בירושלים, רח בלפור 8 להרשמה oded.meshulam@gmail.com

מילת חיפוש:earth worms Vermicomposting

red earth worm

היכן לקנות תולעים אדומות

רוצים להשיג תולעים לקומפוסט. רוצים לקנות, אני מספק.

היכן משיגים תולעים אדומות -אצלי. והכי בזול מכל השאר. oded.meshulam@gmail.com

2012-11-05

תולעים למכירה oded.meshulam@gmail.com הכי זול בשוק

עידוד אמיתי לרוכבי אופניים

הנה דרך של רשות מקומית לעודד באופן אמיתי רכיבה ומעבר לרכיבה על אופניים

מיחזור אלקטרוניקה קהילתי, דב גרינבלט כותב

שלום רב,

פנתה אלינו חברה בשם אקולוגיה לקהילה המוגנת, שהוקמה על ידי אב לילד בעל צרכים מיוחדים, בבקשה לעזרה ושיתוף פעולה.החברה נוסדה על מנת לסייע לעמותות של הקהילה המוגנת, כמו איל"ן, מרכז כוכב וכפר תקווה, והיא מקשרת בינן לבין חברות מסחריות וארגונים שונים כמו קוקה קולה, שטראוס-עלית, קומברס, אמדוקס, הטכניון, רשויות מקומיות ועוד.

הם מבקשים ציוד אלקטרוני ישן, שאינו בשימוש, אותו הם מעבירים לאנשים בעלי צרכים מיוחדים, לצורך פירוק ומיחזור.במידה ויש לכם, במשרד או בבית, ציוד אלקטרוני על פי הרשימה המפורטת למטה, ואתם רוצים לעזור, העבירו בבקשה את הציוד למשרד הדוברות, בקומה הראשונה של משרדי החברה להגנת הטבע, עד ליום שלישי, ה – 5 למאי, ואנו נדאג להעבירו הלאה.

תודה על שיתוף הפעולה.

דב גרינבלט

036388636

עדיפות ראשונה: מארזי מחשב, עכברים, שרתים, ראוטרים, שנאים, אל-פסק, מודם, כרטיסים אלקטרוניים, בקרים אלקטרוניים, כבלים, די וי די, מטענים, טלפונים ניידים, נגני מוסיקה.

עדיפות שנייה: מקלדות, מדפסות, פקסים, סורקים ומסכים.

הנבטה, קיטניות.

שימוש חוזר בצנצנות, מעורבות עצמית בתזונה, ערכים תזונתיים גבוהים, המנעות מאריזות, אכילת אוכל חי טרי וצומח. נקי מרעלים, חיסכון באנרגיית בישול או חימום...תוסיפו לי עוד אם לא חשבתי על הכל

המתקן בתמונה עשיתי בעצמי , מדובר בשלישיית מקלות שחיברתי כך שהצנצנת יושבת עליו הפוכה...

מירי ברחוב ליפסקי

מירי הייתה בקורס של קרן יעבץ לאקולוגיה עירונית והתחילה קומפוסט אצלה בקומה רביעית. קצת לא הלך לה, ..טוב זה לא קל להצליח לשמור על תנאים טובים למפרקים בסלסלה לא גדולה, ליד חוטי הכביסה על המזגן מחוץ לחלון. אחרי כמה זמן החליטה להשתדרג לקומפוסט שילשולי אדמה אדומים (תולעים אדומות) ופנתה אליי. הבאתי עימי תולעים ואחרי הדרכה הקמנו את המתקן אצלה במרפסת.

בתמונה רואים את הגיגית הזמנית. יש צורך במיכל גדול יותר.

בהצלחה מירי

ראו סדנא שלי בנושא תולעים כאן באתר (סדנאות אקולוגיות בעיר)

עודד

מאמרון בעיתון על גינון אקולוגי

סליחה על הטשטוש.

ניתן לראות את התמונה בגדול יותר אחרי הקלקה עליה

קומפוסט וקומפוסט תולעי קרקע

אה..הא אז כבר שמעתם על כך,על קומפוסט רגיל. ומה עם קומפוסט תולעים ! נצטבר אצלי ניסיון של כשמונה שנים בנושא. עוד בשנות התשעים של המאה שעברה. לגבי קומפוסט רגיל בגינה מיצאו מיכל , אולי עם מכסה שיכול להיות על השיש או קופסה גדולה מספיק אך לא תופסת יותר מידיי מקום ליד הכיור. ואת כל השאריות. כולל אבק, תה קפה, טשיו, ואפילו שערות מאיזה תספורת ביתית אל האיסוף הראשוני. אפשר לשמור ולאסוף כמה עיתונים ולקרוע (הסיבים מסודרים תמיד לאותו צד כך שקל לקרוע רצועות דקות) ולאיזור הערימה. לא חייבים בכלל קומפוסטר. ולא צריך בור. קומפוסט בבור יוצר יותר גאז מתאן מערימה רגילה ולכן הערימה על פני הקרקע עדיפה עליו. מתאן הוא מהגאזים התורמים להגברת אפקט החממה על כדור הארץ. ואולי גם על פלנטות אחרות. אם תצליחו לאסוף את גאז מתאן מהערימה שלכם יהיה לכם גאז לבישול וחימום. זה מה שעושים במטמנות המסודרות כיום.

בנתיים. שלבו עלים יבשים ולא יבשים ועשבים יבשים יחד עם שאריות מזון.

תולעי הקרקע האדומות. זה סיפור מעט אחר. כבר צריך לדעת מעט יותר..לא מאוד קשה אך מצריך אהבה. חיות שקטות וצנועות.

אני מעביר סדנא על הקומפוסט העירוני- קומפוסט תולעים אדומות

הדשן המופק משילשולי הקרקע האדומות עשיר במיוחד. עירבוב של דשן ואדמה ביחס של 20% דשן 80% אדמה מניב תוצאות מיטביות.(עם קומפוסט רגיל אפשר ביחס יותר גדול של דשן). עבור דישון בגינה, פשוט לפזר בקירבת צמחים ולהשקות בעדינות.

בכדי למנוע כמה שניתן אינטרודוקציה (פלישת מינים) של התולעים האדומות.

1. לעשות את הקומפוסט תולעים בקופסא מופרדת מן האדמה.

2. למצות את התולעים מהדשן באופן טוב

3. ליבש את הקומפוסט. (לא חובה)

כול אלו גם לא ימנעו פלישה ככל הנראה. - האמת אין לי פתרון מוחלט בעיניין. כנראה שצריך להתנחם בעובדה שלתולעים האדומות קשים התנאים במרבית מהאיזור שלנו (כנראה חם מידי) והן לרוב אינן שורדות באיזורים טבעיים.יתכן שיצליחו ביערות צפוניים בארץ. אז אנא אל תצניעו חופן של תולעים ביערות הצפון.

סדנת קומפוסט שלשולי אדמה אדומים

11 לדצמבר , יום שישי, 13:00,

מושב חמד (לפני יהוד)

למעונינים לרכוש* תולעים מיד לאחר הסדנא יש להכין כשבוע מראש מיכל ובו 5 סמ' אדמה, מעלייה מעט חומר אורגני כגון נסורת נקייה, פרורי עלים, נייר גרוס, ועלייהם שאריות מזון רגילות מהמטבח בשכבה של כמה סמ'. להרטיב את האדמה, להשאיר ללא עירבוב, לכסות נגד זבובים בנסורת, אדמה או בד. ולהוסיף שאריות שנאספות אצלכם מדי יום יומיים שלושה

אורך הסדנא שעה וחצי. עלות: 55 שח' לאדם. 90 שח לזוג. קניית תולעים במחיר מוזל למשתתפי הסדנא, 30 שח (במקום 45 שח ללא סדנא). - במידה ויש ברשותי תולעים - לעת עתה אין ברשותי הרבה אך אוכל להפנות לגורם אחר

אפשר למחזר שאריות מזון גם בלי גינה ולהפיק דשן איכותי וחזק בעזרת תולעי אדמה אדומות. אין חובה בגינה, אין צורך בהרבה עלים, תופס מעט מקום, אפשר לעשות קומפוסט תולעים גם בבית או במרפסת, הדשן הנוצר מרוכז ואיכותי, תהליך המיחזור מהיר (זאת לאחר בניית אוכלוסיית תולעים), אין צורך לערבב או להפוך.

בסדנא אני מלמד כיצד להפחית את כמות הזבל הביתית ולהפכה לקומפוסט שיכול לשמש לדישון הגינה, תוכל/י ללמוד כיצד להקים חוות תולעים, על חייהן וצרכייהן, וכיצד לאסוף את הקומפוסט ולשמור על אוכלוסיית התולעים הלאה.

הנחיות לרוכשי ובעלי תולעים אדומות

בכדי להקטין עד כמה שניתן התפשטות של תולעים אדומות במרחב הטבעי על חשבונם של השילשולי האדמה המקומיים. תולעים אדומות מיועדות לעשיית קומפוסט "קר" במיכל נפרד ומופרד מהאדמה.

אין להוסיף את התולעים האדומות לערמת הקומפוסט הרגיל (כלומר ה"חם") בגינה. אלא אם מדובר בערמה גדולה בגינה מופרדת מאיזורים טבעיים. אין לשחרר את התולעים באיזורים טבעיים, במיוחד לא במקומות רטובים ולחים. רצוי לתת לדשן הקומפוסט המוכן שאותו הפרדנו מהתולעים "לנוח" תקופה של חודש ומעלה בתנאים יבשים יחסית בכדי לדווא שהתולעים שפיספסנו אינן חיות ושביצי התולעים בקעו והתולעים הקטנות מתו. עדיף לפזר את דשן הקומפוסט המוכן יבש או לח במעט או לסנן את הקומפוסט ברשת מעט רחבה יותר מרשת זבובים ורק אז להוסיף לגינה במידה וזו נמצאת בהמשכיות לאיזור טבעי.

עודד משולם -

מלווה ויועץ לאקולוגיה מעשית

054-3117130

oded.meshulam@gmail.com

ייעוץ להקמת גינה אקולוגית

עודד מציע: ייעוץ להקמת גינה אקולוגית בחצר הבית של המזמין. עלות: 150 שח לשעה (בתל אביב, במידה שמדובר מחוץ לתל אביב העלות תכלול עלות נסיעה ותוספת עבור זמן הגעה, זאת במידה ומדובר במיקום לא רחוק מידיי) oded.meshulam@gmail.com

היעוץ כולל: חשיבה כללית, יעוץ וטיפים, יעוץ לגבי מערכת השקיה, קומפוסט בגינה,רשימות צמחים, רשימות כלים וחומרים, משיכת ציפורים ופרפרים, יעוץ בוטני, לימוד על גידול ירקות ועוד

עודד משולם

מעצב גינות אקולוגיות , גינון קהילתי עירוני ומדריך קומפוסט תולעים אדומות

מעביר סדנא על הקומפוסט העירוני- קומפוסט תולעים אדומות ליחצי על הלינק

צב בגינה שלי

מיכאל מצא צב מתהלך בשביל לידינו כאן בתוך העיר. עכשיו הצב מתגורר בגינתי.הגינה שלי יחסית מאוד טבעית, אני משאיר בה חלקים רבית בלתי מעובדים חפורים או בלתי טבעיים,.. אני משאיר איזורים לא גזומים, כך חיות שונות יכולות למצאו מחסה מתאים, פרפרים יכולים לנוח ולישון בין השיחים, בצל. וגם הצב יהושוע . שכזכור אין לו כנפיים קלילות או צבעים מהפנטים. הוא יותר בקטע של לצאת פעם בכמה זמן ממחבואו וללקט מה שהוא יכול. אני מוסיף לו מידיי פעם ירקות כגון פלפל ירוק, חסה,. הוא מת על זה וחי לו .

חשוב לגבי צבים- לא להרים אותם. הם פשוט בונים גי פי אס במוח וברגע שמרימים אותם ומשנים את כינוונם הם מאבדים כיוון לאיזה יום יומיים. לא טוב..אז להתאפק ולא להרימם - אלא רק בכדי להצילם כמובן

עודד

ייעוץ על קומפוסט תולעים אדומות

עודד מציע יעוץ אצלך בבית בנושא הקומפוסט העירוני, קומפוסט תולעים אדומות: 150 שח (בת"א). היעוף הינו לאדם אחד. במידה ויש רצון לעשות זאת בפני פורום אנשים אזיי יש לראות הפרטים ב

היעוץ כולל חוברת הנחיות, ניתן לקבל תולעים בחינם (לרוב עולים 45 שח או 30 שח בהנחה בעקבות השתתפות בסדנא)

ליצירת קשר: oded.meshulam@gmail.com


אני מעביר סדנא על הקומפוסט העירוני- קומפוסט תולעים אדומותעלות הסדנא של 80 שח.

קומפוסט בהקשר של רב פעמיות

קומפוסט בהקשר של רב פעמיות

(פואטיקה אקולוגית)

החומר

• החומר מופיע בכמה מופעים. כמה גילגולים. המזון הולך ומצטמק, משנה צורה הולך ומשחיר ונעכל. העלה נסדק מתפורר. הוא בכמה תפקידים, כאוכל עם פוטנציל ממומש, פרי נאכל וכן כדשן גולמי עם פוטנציאל גלום, ממתין.

ואז שוב כהתגשמות, מזון טעים, חיוני.

• מורכבות ואורגניות אל מול החד כיווניות. במורכבות, תהליך של התמעות הדשן במרחב הקרוב לנו, גינת השכנים, העציצים, חלקת הירקות מאחור, נסיגה ודעיכה במקומות שונים לידנו, ניצנוץ ירוק בכל מיני פינות. מסע רב פעמי בהתפזרות. מול תהליך קוי של הובלה, של התערמות במטמנה לעד. מסע אחד בו אנו נפרדים.

החומר האורגני הוא זהב

גדול מעלינו

• אין סופיות. התחברות שלנו למעגל המחזורי של הטבע. אנו משתתפים במעגל בו עובר אלמנט האדמה התחדשות, ממש תחת ידנו ואנו משנים את צורתה. הכוחות המולקולריים, עובשים, חד תאיים, סרטניים מיקרוסקופיים, עכבישונים, חרקונים, חרקים, שלישולים קרקע, חיות, אנחנו. מעגל אין סופי של צמיחה, דעיכה, התפרקות , הזנה ושוב צמיחה. החומר ואנחנו מתגלגלים במעגל ובשלביו השונים. אנו משתתפים ברגעים של החומר. רגע כזה ורגע כזה.

• קיימות, התנהגות מקיימת שמשכילה לשמור על הלב הפועם. בר קיימא, משהו שיכול ויודע להתחדש, לקחת מהגורם המתחדש רק עד אותה כמות שהוא יכול להמשיך להתקיים כהגשמה של רב פעמיות, הקרן ממנה אנו מרוויחים את הריבית היא קיימת ומתחלפת ומחליפה עצמה, אנו שומרים על הקרן. כמו התאים בגופנו שמתים ונולדים. אנו מתחלפים לגמרי פעם ב 7 שנים. הגוש המספק לנו שירות נשאר. היצורים שמפרקים את החומר נמצאים ולא נזרקים

אנחנו

• פעולת הדישון החוזרת, הוספת הדשן כפעולה רב פעמית לאותו צמח, לאותו עציץ, לאותו עץ. אנו חוזרים לחסה, תפוז, למקור התחדשות, הצמחים. אנו ביחסים עם הגינה, גם עם השותפים האנושיים לערמת הקומפוסט שלנו, אנו מצפים לדבר מה מכולם. שיהיה תהליך, שתהייה תוצרת, שנהנה.

• נולדים מחדש. אנו מניחים את החומר במרוכז ומכסים, בסוף זורים את אבק האדמה ונוגעים במוות. המים באים בתוך הגשם, אנו בונים אדמה ונוגעים בחיים.

למתענינים בקומפוסט תולעים, אני מעביר סדנא על הקומפוסט העירוני- קומפוסט תולעים אדומות

עודד

הפרכת שני מיתוסים בנושא תולעים אדומות- קומפוסט

סליחה, אבל שלשולי אדמה אדומים לא נהנים כלל ועיקר מכך שמחלקים אותם לחצי ולהוסיף אותם לערמת הקומפוסט הרגיל זה לא עובד. תיכף אסביר ואפריך את שני המיתוסים הללו. תולעי אדמה מהוות גורם משמעותי במעגל והמחזוריות הטבעית של חומרים בטבע. אני מעביר סדנא על הקומפוסט העירוני- קומפוסט תולעים אדומות.

עלים שנושרים אינם זמינים לשורשים אלא לאחר שעברו תהליך פירוק בו משתתפים גם השלשולים. מה שנקרא גם תולעים אדומות הן זן של שלשולי אדמה אך לא מקומיות. מדוע אין עלינו להוסיף את התולעים האדומות לערמת הקומפוסט הרגיל שלנו? כמה סיבות. א: זה לא עובד, ב. בשל סוגיית זן פולש. אגב את השלשולים המקומיים (שהם גדולים יותר ולבנים יותר) ניתן להוסיף לתוצרי הקומפוסט שלכם הרבה אחרי שהתקרר והורטב על ידכם אך הן יעשו את העבודה באיטיותם האופינית. ואם הן קיימות בגינה בכל מקרה הן תגענה לערמה ממתחת. תולעי אדמה אדומות רעבות יותר ומתאימות למיכל נפרד מן הקרקע ואינטנסיבי במזון. לכן מתאימות לנו לפירוק מרוכז של שאריות מזון. הרבה אנשים ניסו להוסיף תולעים אדומות לקומפוסטר שלהם ולא הבינו מדוע התולעים נעלמו. לרוב תולעים אדומות לא יכולות לשרוד את התנאים הישראלים של יובש. ואם כבר הצליחו לשרוד הרי שחטאנו בפיזור של זן פולש. אם רוצים להשתמש בתולעים אדומות למיחזור שאריות מזון יש ללמוד כיצד לנהל חוות וורמי-קומפוסט (מלשון worm). מיכל כזה לא מוגבל במיקומו וניתן למחזר שאריות מזון גם בקומה ה 18.

סדנת קומפוסט תולעים אדומות - הקומפוסט העירוני - הפרקטיקה - ירושלים - נובמבר 2012

בואו לראות בעיניים כיצד לנהל תיבת תולעים לצורך מיחזור שאריות מזון.

יום ראשון, ה25 לנוב, 16:30. בגינה של מרכז זנגביל בירושלים, רח בלפור 8

להרשמות לסדנא שילחו מייל

oded.meshulam@gmail.com

הנחיות לרוכשי ובעלי תולעים אדומות

סדנאת תולעים אדומות - oded.meshulam@gmail.com

שלשולי הקרקע האדומים אינם זן מקומי. בכדי להקטין עד כמה שניתן התפשטות של תולעים אדומות במרחב הטבעי על חשבונם של השילשולי האדמה המקומיים. תולעים אדומות מיועדות לעשיית קומפוסט "קר" במיכל נפרד ומופרד מהאדמה. אין להוסיף את התולעים האדומות לערמת הקומפוסט הרגיל (כלומר ה"חם") בגינה. אלא אם מדובר בערמה גדולה בגינה מופרדת מאיזורים טבעיים. אין לשחרר את התולעים באיזורים טבעיים, במיוחד לא במקומות רטובים ולחים. רצוי לתת לדשן הקומפוסט המוכן שאותו הפרדנו מהתולעים "לנוח" תקופה של חודש ומעלה בתנאים יבשים יחסית בכדי לדווא שהתולעים שפיספסנו אינן חיות ושביצי התולעים בקעו והתולעים הקטנות מתו. עדיף לפזר את דשן הקומפוסט המוכן יבש או לח במעט או לסנן את הקומפוסט ברשת מעט רחבה יותר מרשת זבובים ורק אז להוסיף לגינה. למיטב ידיעתי התולעים אינן מתאימות לדייג.

אני מעביר סדנא על הקומפוסט העירוני- קומפוסט תולעים אדומות

בברכה, עודד

סדנת קומפוסט תולעים אדומות - הקומפוסט העירוני - הפרקטיקה - ירושלים - נובמבר 2012

בואו לראות בעיניים כיצד לנהל תיבת תולעים לצורך מיחזור שאריות מזון.

יום ראשון, ה25 לנוב, 16:30. בגינה של מרכז זנגביל בירושלים, רח בלפור 8

להרשמות לסדנא שילחו מייל

oded.meshulam@gmail.com

אורך הסדנא שעה וחצי. עלות: 50 שח' לאדם. 90 שח לזוג. קניית תולעים במחיר מוזל למשתתפי הסדנא, 30 שח (במקום 40 שח ללא סדנא שזה הכי זול מכל מוכרי התולעים, תבדקו).

מפעלון חיים קטנטן גדול בירושלים

למידע נוסף

ruthyperl@yahoo.com

אני רוצה לספר על מפעלון חיים קטנטן גדול בירושלים, משהו קסום בעיניי. אישה בשם שימרית החליטה לטפח את שיטחי הגינה בביתה המשותף. זה התחיל כטיפוח קל עבור הילדים והפך לגינה אקולוגית ארץ ישראלית גדולה שמקיפה כמה בלוקים וחולשת על שטח מרשים בשכונת קטמון.

רוני אבולעפיה כתבה כתבה וכתבה: "לפני כשנתיים כתבתי על שמרית במגזין ארץ אחרת. מותה הוא בוודאי אבדן לרבים אבל הוא גם אבדן כבד לרשות הרבים. מימי רון אמרה לי אז שהגינה של שמרית היא גינה של סבלנות, גינה של הדורות הבאים ואני מקווה שהשינוי התודעתי שהיא הניעה יביא להמשכיות ולצמיחת הגינה שלה.

אני מצרפת את אותה כתבה ושולחת את תנחומי."

"שמרית: 'אני אף פעם לא פונה אל אנשים, מצאתי שזה מרתיע אותם. אני עובדת בגינה וכשמישהו מתחיל לדבר איתי אז אני משתפת אותו. מישהו שטייל פה עם הכלב שלו יום אחד הופיע עם חצי משאית אדמה, יש שכן שעוזר לי עם מערכת ההשקיה, ענת תשקה כאן כשאני אסע לחופשה, שכנה אחרת שומרת על הגינה מהחלון שלה. יש המון דרכים להשתתף' היא אומרת בעינים נוצצות. הפעלתנות והנחישות שלה מצליחות לנטרל אפילו את הרתיעה המיידית שמתעוררת אצל מנהל התחזוקה של הישיבה הסמוכה כשהיא מבקשת ממנו לא לזרוק את הפסולת בחוץ, והוא מתרצה".

אנו המומים על הבשורה המרה ששמרית גינות יקירתינו נהרגה בתאונת דרכים. הלוויה תתקיים מחר, יום ששי א' בתמוז 4/7/08 בשעה 11 בבית הלוויות בגבעת שאול.

בשם תושבי השכונה

אלישיב פרנקל

הקליקו הכותרת כדי לקרוא

עודד

"מסה קריטית" and check out bike co-op sopo

הצטרפו ל"מסה קריטית". זוהי רכיבה חד חודשית משותפת של רוכבי אופניים הבאים לקדם את נושא התחבורה הידידותית ביותר שיש.

limor writes

חובה לרכב חבושים בקסדה, תכנס לתוקפה כאשר יתוקנו תקנות לחקיקה של גלעד ארדן. בינתיים עברה בקריאה ראשונה הצעת החוק של ח"כ שלי יחימוביץ, הקוראת להגבלת גיל חובשי הקסדה, וכן עברה בשעה טובה הצעת החוק לעידוד תחבורת אופניים, שיזמה עמותת ישראל בשביל אופניים וגם בה, סעיף הקורא להגבלה של החובה לחבוש קסדה לילדים עד גיל 16, ברכיבה בכבישים בין עירוניים וברכיבה ספורטיבית.

לעדכונים כנסו לאתר ישראל בשביל אופניים bike.org.il ואולי אפילו תצטרפו לצוות שנותן לחקיקה רוח גבית.

check out bike co-op sopo

http://www.sopobikes.org

a place in Atlanta where you can come and learn how to fix your own bike, assemble your own bike and get to know the biking people in your city

great

Oded

(i am just abroad so that why the English)

be back soon

צמחי הדלעת פורצים בצמיחה אך כמות הדלעות מגוחכת !!

סוגי דבורים שונות (דבורי דבש ולא דבש) עוזרות להאביק ירקות פרחים ועצי פרי. משפחות דלועיים משתרעים (מלפפון, דלעת, אבטיח, מלון, ליפה ועוד) מואבקים על ידי דבורים וללא דבורים כמות הפרחים המופרים קטנה מאוד. חקלאים חובבנים כמונו בגינות בית וגינות קהילה המגדלים דלעות נתקלים במצב בו צמחי הדלעת פורצים בצמיחה אך כמות הדלעות מגוחכת. כפתרון יש להאביק ידנית את פרחי הדלעות אך כדאי לפעול גם למשיכה ועידוד של מיני דבורים מקומיים. זאת גם בכדי להנות מהאבקה יעילה וגם כשירות במאמץ לשמירת הטבע. למרות שאנו רגילים לראות בדבורי הדבש הרגילות את מין הדגל להאבקת ירקות מסתבר שלא כך הדבר והן מאביקות היטב דלועיים ובעיקר עצי פרי. ירקות שונים ופרחים יכולים להיות מואבקים על ידי דבורי בר וחרקים אחרים.

מתקנים למשיכת דבורי בר ואזורי בר בלתי מופרעים בחלקים מוגנים בגינה

כמו משיכה ועידוד ציפורים בחצר הבית ובגן ניתן גם ליצור ולמקם מתקנים פשוטים שיאפשרו קינון של מיני דבורים שונות. בכדי להצליח יש לנהל את הפריחה בגינה בצורה אופטימלית. לנסות להגיע למצב בו יש רצף של פריחה נותנת צוף לפירקי זמן כמה שיותר מתמשכים בשנה . למרבה הפלא דבורים אינן נוטות לעקוץ כל כך מהר ואף ניתן להיות רגועים כאשר דבורה מטיילת על גופנו או עפה לידנו. הן כן תעקוצנה בכמה מיקרים: איום על גופן (מעיכה) שלהן או של חברייהן, חסימת פתח הכוורת ומסלול תעופתן אליו והתנהלות עצבנית בקירבת הקן או כמובן כאשר יש פגיעה בקן או בכוורת. במידה ונעקצתם גרדו במהרה את העוקץ החוצה מלמטה למעלה באצבע אחת. אחיזתו בשני אצבעות מזריקה עוד ארס פנימה. עבודה בה יש מגע עם דבורים מצריכה ידע וזהירות כגון שימוש בעשן רגיל, רשת הגנה לפנים ועוד. הנחיות מדוייקות כיצד ליצור מתקנים לדבורי בר באתר המצורף כאן

www.xerces.org/Pollinator_Insect_Conservation/xerces_publications.htm#Gardening

בחוברת : Nests for Native Bees. שבאתר וגם כאן: Farming for Bees: Guidelines for Providing Native Bee Habitat on Farms. (יש לזכור אלו הנחיות טובות לצפון אמריקה אך מתאימות ברובן גם אלינו)

דבורי בר מטילות ביצים בקיני קרקע או חורים בגזעי עץ. על כן מחשופי קרקע מוארים ובולי עץ מחוררים באזורים בעלי פרחים ובקירבתם יוכלו לאכלס דבורים. הכרחי להשאיר אזורי בר בלתי מופרעים בחלקים מוגנים בגינה. מיקום כוורת דבורי דבש בגינה גדולה מהווה אפשרות מתקבלת על הדעת. יש למקם שלטי אזהרה והנחיה כשהטיפול בכוורת יעשה בהנחיה של אשת או איש בעלי ניסיון

עודד

קידמה !!

לשאול לאן מתקדמים ואיך

מפתיע ! שנים של קומפוסט ללא גלילי נייר טואלט

לאחר שנים של מיחזור קומפוסט והדרכה התברר לי במפתיע שיש משהו שהייתי יכול להוסיף לפינות הקומפוסט שלי ולא עשיתי זאת במשך כל השנים. גלילי נייר טואלט !!!. זה קטן יחסית ומשתלב לא רע בכלל.

תירס בצורת קיפוד ירושלים 2005, מוסררה

אם אתם יודעים על קיפודים בשכונתכם, קוששו ענפים וערמו אותם בערימה מכובדת בפינת הגינה. קיפודים אוהבים להסתתר במקומות כאלו. נסו לפתוח תפחים בגדרות ומכשולים כדי להקל על מעבר. בספר של שלמה אילן הגן הפורה מופיע מידע על בניית מסתור קיפודים

נותן לציפורים לאכול זירעי חמניה

בתל אביב ניתן לגדל חמניות כמעט לאורך כל השנה. אני נהנה מיופין ומשאיר לציפורים ללקט הגרעינים ישר מהחמניה. החמניות הגדולות מתיבשות ונשאר הגבעול היבש וכותרת הגרעינים. אז מתחילות הציפורים לחמוד את הגרעינים. אט אט אני רואה שהגרעינים נעלמים מכוורת הפרח. בתקופת הגידול רצוי להוסיף קומפוסט ולדשן את החמניות אם רוצים שיגיעו לגבהים מרשימים ויהיו בעלי גרעינים שמנים. עד שתיים וחצי מטר. דווחו לי אם נתקלתם בגבוהות יותר

סרטון כתבה מערוץ 10

בסרטון הזה מופיעה תמי צרי מעץ בעיר. בסרטון גם מופיעה הגינה הקהילתית במעוז אביב, אותם לויותי לאורך הזמן מהקמתה שנה שעברה כאיש הקשר של העירייה בנושא. ויעצתי להם בנושאי גינון ותכנון. מרגש לראות את הדברים מגיעים לתודעה של הרבה אנשים ללא נימת התנצלות. גם אם עדיין הכתבים מעדיפים לשים את הנושא האקולוגי כנושא מעט מיוחד ו"עשיר" - אך ניתן כבר לראות שגם זה מתחיל תהליך התתפוררות. , אגב, לגור בעיר ולהיות אקולוגי זה יותר אקולוגי מלבנות בית בכפר ולקחת עוד פיסת אדמה

תהנו

הנה כאן הכתבה

כמה כדורי ארץ אני צריך ??

כאן תוכלו לחשב כמה כדורי ארץ היו צריכים להיות אילו כולם היו חיים בדיוק באופן בו אתם חיים (כלומר אורח החיים והאופן בו אנו משתמשים באופן אישי במשאבים) (כפי שכבר אני עשיתי- שני כדורי ארץ !! ואני עוד נוסע רק באופניים)

בשאלון כאן יש אנימציה נחמדה והשאלון מופנה לאוסטרלים. לא חייבים למלא כתובת אימייל וקיים מסלול קצר או ארוך לבחירתכם

https://auscalc.footprintnetwork.org/ecological_footprint.html

את השאלון הזה תוכלו למלא כישראלים.

http://earthday-dev.shs.net/footprint/info.asp

www.myfootprint.org

עודד

חקלאות עירונית גם בבת ים

גן עדן קטן זה שמו של הפרויקט בו אני מעורב לאחרונה. מדובר בפרויקט חקלאות עירונית קהילתית שיזמו צבי הלברכט ובנו כרם, אדריכל במקצועו, כאחד הפרויקטים בתוך הביאנלה לאדריכלות הנוף העירוני. העירייה הסכימה להקצות שטח עבור גינון של תושבים והוא הוכשר לכך (אישית הייתי מאוד שמח אם העירייה לא הייתה מגלחת את כל השטח ומסירה את כל הערכים הטיבעיים ממנו עד תום אך כשהתגלה הדבר היה זה מאוחר מידיי)

תושבים קיבלו במתנה שתילים וחלקה אישית למשפחה. אני העברתי הדרכות ויעוץ בנושא גדול החלקות, סוגי צמחים ואופני שתילה. היה כיף ואנשי השכונה הרבים שהגיעו נהנו מאוד ושמחו.

מיקום: רחוב קצנלסון 53 בת ים בסמוך לגן ילדים

פרטים נוספים על הפרויקט:

http://www.biennale-batyam.org/category_page.asp?id=47

איזור פראי ואיזור "מתורבת" בגינה שלי

כשעברתי לגור היכן שאני מתגורר כרגע הבטתי בגינה והתחלתי לחלום. פרחים ירקות מטפסים עצים שבילים. עד לפני כמה שנים בחלום הזה לא ממש היו כלולים העשבים, הענפים היבשים, היובש הקיצי, והעלים שיושבים עוד משנה שעברה על פני הקרקע ללא הפרעה. כך אני חולם היום, את שני הדברים, הן את הגינון האקטיבי והן את הגינון הסבלני וסובלני, מתבונן, האיטי הרבה יותר. אני משאיר חלקים בגינה שלי ללא הפרעה. זה מתאים כמובן לאותם גינות שכבר קיים בהם איזור "טבעי" שכן בהרבה גינות רוב השטח הוא ב"הפרעה" והאתגר להפוך אותו לבר איננו דבר של מה בכך. אך אפשרי. גינון בר אקטיבי, כלומר יצירת גינת צמחי בר הינה דבר שדורש ידע ממש כגינון רגיל. זהו תחום מרתק שמעטים יודעים לעשותו בהצלחה רבה. יש לזכור, חל איסור לאסוף זרעים של צמחי בר מוגנים. אישור לאיסוף כזה יכול להינתן מרשות הטבע והגנים אחרי בחינת הבקשה. גינות בר קיימות וניתן ללמוד מהם. יש בכפר יהושוע (אילן טל), נתיב הל"ה (עתי) ונהלל (אצל ניצה ואלי) גינות שעדיין רק שמעתי עלייהם ועוד לא ביקרתי.

בסבך העשבים ש"נחת" והתכופף על פני הקרקע עוברות בהצלחה לטאות, חיפושיות. בענפים היבשים והלא גזומים מתמקמים עכבישים מענינים בשיח לא גזום יכולות הפרפרות להטיל ביצים וציפורים קטנות לחמוק ולנוח. אם רציתי שיבואו ציפורים לגינתי האיזור הפראי עובד מעולה. זרעים על צמחים וחרקים קטנים מהוים מקור מזון לפשושים ולבולבולים. אצלי הפשושים מלקטים כנימות מחלקת הירקות.

עודד
oded.meshulam@gmail.com

הגבת ורוצה שאשיב מייל? הוספ\י כתובת להשבה

השבת טבע בר לעיר

אותי מעניין לדעת כמה שיותר על דרכים לעודד חיות בר לשוב ולהתגורר בעיר. לשמור על הקיפודים, ציפורים, פרפרים. בפרויקטים שאני קשור אלייהם כרגע זהו פן מרכזי אך עדיין אני לא מרגיש מספיק שבע מכך. שילוב של טיוב שטחים פתוחים בעיר, אך גם דאגה שהם לא יופרעו זהו תנאי להשבת ושימור בר בעיר. שילוב עדין בין פראי למנוהל זהו הפתרון. חייבים לראות בגינה פרועה, פראית גם שטח מיוחד וליזום שימור שלה בדרכים שונות. בטוח וזה בטוח שהילדים שגדלים בשכונה נהנים מהמגוון שבסביבתם הקרובה. ראיתי לאחרונה שיטחי גינה משותפת בדרום תל אביב עם פריחת חרציות וכלניות. אלו ישארו שם וינבטו כל שנה אך ורק אם תקום יוזמה מקומית ותנסה להגדיר את הכיסים הללו כמיוחדים. בנתיים מגוון החיות והצמחים בגינות הללו נהנים מכך שנפלו בין הכיסאות (בדמות "הזנחה" וחוסר אכפתיות לסביבה הקרובה) אך עד מהרה כל חלקה טובה נלקחת בתוכניות "שיפור פני העיר" והופכות לגינות טלטאבי. חלק מהאנשים נורא אוהבים את הגינות הללו. אני משתגע מזה. מה יותר יפה איזה צמח משתלות ממוצא טרופי או פריחת חד עונתיים בשלל צורות וגבהים שמושכים שלל סוגי חיפושיות. האא ?! כשמדברים פוליטיקה יש כאלה שאומרים שאנחנו לא שוויץ, במקרה הזה של צמחים מקומיים אני תומך בזה. בדברים אחרים הייתי רוצה להיות דנמרק. לא כי אני רוצה להיות דני אלא כי אני אדם.

במקרה של הצמחים בא לי בגיל חמישים וחמש לראות ולפגוש את ה"עשבים" ולא את הדשא, את האשחר ולא את הדקל הטרופי..

עודד

oded.meshulam@gmail.com

הגבת ורוצה שאשיב מייל? הוסף כתובת להשבה

מי שרוצה להיכלל ברשימת תפוצה של גינות קהילה

אני מרכז את רשימת התפוצה של הגינות הקהילתיות ת"א. במידה והנך מעונייין / מעונינת להצטרף לרשימה יש לשלוח מייל אלי ולבקש זאת. לא לשכוח לכתוב בתיבת הנושא כותרת ובה הצירוף גינות קהילה. ניתן להעתיק את הכותרת הזו כאן: גינות קהילה,רשימת תפוצה +

המכתבים שאשלח יהיו ידוע על אירועים באחת הגינות, חדשות מענינות בנושא גינות קהילה תל אביב ומידע כללי קשור.

בברכה

עודד משולם

oded_free@yahoo.com

25 שח להחליף פנימית ! אופניים כדרך חיים

אני כבר עשרים שנה על אופניים, יש לי קיט תיקוני פנצר, להחליף פנימית בחנות, כלומר שהם יעשו לך, עולה 25 שח..לא משלם ביטוח רכב, ומצליח להגיע על בטוח תוך מספר דקות ידוע.

יש הרבה אנשים שאין להם אוטו. לדעתי זה מעולה, הם יותר בריאים בשל העובדה שהם משתמשים ברגליים שלהם על אחת כמה וכמה אם הם רוכבים. זה נכון שהם יכולים לעבור פחות מרחקים ארוכים בספונטניות מאשר בעלי מכוניות. אלו שעל האופניים יכולים עוקף את התקועים בפקקים. רכיבה על אופניים קריטית לאיכות הסביבה והאויר שאנו נושמים. היה איזה "הידעת" של בזוקה שבו היה כתוב שהאופניים הם הכלי תחבורה היעיל ביותר מבחינה ניצול אנרגיה. הכי פחות קילו-קלוריות עבור מרחק(קילו-קלוריות=מדד אנרגתי בפיזיקה, בלי קשר להורדת משקל ולכמות שומן בקוטג, קשר כמובן אבל יותר עקיף). יש לי חלום שיהיה מיזם שיאפשר לאנשים מגילאים שונים לרכב על אופניים בעיר. מן אופניים תלת אופן שמתאימות לכו...לם. לא צריך שיווי משקל, לא צריך טסט, ולא צריך מלא כסף. ובימקום תחנות דלק יש מן גרג'ים לאופניים עם מתקני אופניים מסוממים כאלו, לא מאדי דלק אלא מעונג. אני רואה שמתפתחת תרבות של רכיבה . אופניים מתקפלות וסוגים שונים של קורקינטים. זה מלבב וחמוד.

הצטרפו ל"מסה קריטית". זוהי רכיבה חד חודשית משותפת של רוכבי אופניים הבאים לקדם את נושא התחבורה הידידותית ביותר שיש. גם בנושא הבטיחות אפשר לנפץ כמה מיתוסים.

אופניים זה כלי התחבורה שלי.

אני מייצר בבית דשן הומוס מעולה וטבעי

נגיד שאני הולך למשתלה, נגיד שאני רוצה לקנות איזה דשן, שאני מקבל את העצה מהמוכר לרכוש שק קומפוסט. נגיד שהקומפוסט הזה עשויי מצואת בקר שבחקלאות החי המתועשת, ונגיד שנמצא בצואת הבקר שיירים של אנטיביוטיקה. זה סיפור אחד. מה אני עושה.

קומפוסט תולעים אדומות זה הומוס

אני מעביר סדנא על הקומפוסט העירוני- קומפוסט תולעים אדומות.

אני יכול לייצר את הדשן דיי בקלות בעצמי. ואני לא צריך להיות מתועש, ואין לי צורך באנטיביוטיקה. צואת בקר לא נמצאת בסביבתי הקרובה אך לשמחתי קיים בסביבתי הקרובה חומר אורגני מתאים ביותר - שאריות המזון שלי מהמטבח.

ואז אני יכול לקחת תיבה מתאימה , להוסיף אלייה את שאריות המזון יחד עם מעט אדמה, גיזרי עיתונים, מעט נסורת אם יש. למיקס הזה אני רוצה להציג את השילשולים האדומים. הם ישמחו להכנס לבליל ויוכלו לבצע את ההפיכה של שאריות המזון לדשן חזק ובריא. שבעוד אני מייצר אותו במרפסתי אני מוריד את כמות הפסולת שיוצאת מביתי, אני מפחית זיהום אויר (ופליטת co2 ) שנובע משינוע. אני מצטרף למעגל הטבע של בניה והתפרקות ושוב בניה. אני מפיק הנאה מהיותי הכי קרוב ליצור המוצרים אותם אני צורך.

עודד

תנור שמש גם מיחזור של נייר אלומיניום

כל פעם שאני משליך נייר אלומיניום אני חש מוזר. לא יכול להיות שזוהי תחנתו האחרונה. בגלל שאני כל הזמן עובר דירות (תמיד הגעתי למקומות שאהבתי ובסוף השנה הייתי מחוייב לעזוב) אני לא מצליח ליישם שימוש תנורי השמש בחיי היום יום. לפעמים השתמשתי בנייר כרפלקטור באהיל. בכדי להגביר את עוצמת האור לכיוון מסויים, לאחר מכן התברר לי שהתיקרה הכי עוזרת בהפצת האור אז השתמשתי רק בתאורה מיועדת, כמו לשולחן. עם תנור שמש אפשר לבשל דברים שיחסית לא מצריכים אנרגיה רבה וממושכת. למשל אורז, עדשים אדומות. אפשר לטגן אם עושים תנור שמש יעיל ואיכותי. אני מניח שקל לבשל דברים מונבטים אך אני חייב להודות עוד לא ניסיתי. חומרים להכנת תנור שמש מקרטון (ניתן לבנות מעץ): שתי קופסאות קרטון האחת גדולה השניה מעט קטנה ממנה (ושהרווח בינייהן יספיק לעיתונים מקובצ'אצ'ים). הגדולה כוללת את כנפי המכסה שלה. עיתונים, סכין יפני, פלטה של ברזל צבועה שחור, נייר אלומיניום, זכוכית, דבק. יוצרים מצב בו שתי הקופסאות נמצאות אחת בתוך השניה ובינייהן מפרידה שיכבת עיתונים מקומטת. כלומר הרבה אויר (שכן אויר הוא המבודד הטוב ביותר). פלטה ברזל בתחתית הקופסה הקטנה ומעלייה הזכוכית (ליצירת אפקט חממה). אלומיניום מדפן את הקופסה הפנימית לצורך הגברת החזרי האור בתוך הקופסא הקטנה. נוצרת צלחת אור מבודדת שבמרכזה פלטת ברזל שחור.

עודד
oded.meshulam@gmail.com

הגבת ורוצה שאשיב מייל? הוסף כתובת להשבה

רעיון לעציץ

רעיון לעציץ שפגשתי בבית הספר נטעים ברמת גן. בית ספר ששם לעצמו את נושא הסביבה כאחד הנושאים המרכזיים.

חותכים בשלושת רבעי גובה, ממלאים מעט חצץ או אבני אקווריום , . הופכים החלק העליון. ממלאים מעט אדמת תערובת קלילה (אדמה חולית תרד מבעד לאבנים) הלחות נשמרת.

עודד
oded.meshulam@gmail.com

הגבת ורוצה שאשיב מייל? הוסף כתובת להשבה

אילנית

אריאל מצא אילנית בארגז התפוחים שבחנות. הצלנו אותה מייד ושמנו אותה בבריכה שבגינה של בית בטבע. (מרכז העשרה לילדי גן הנמצא בדרום תל אביב)

מיחזרתי מאוורר - שימוש חוזר

לקראת החורף הרבה מאווררים נזרקים. אספתי אחד שבור ותיקנתי. מה שנשבר היה הפלסטיק שבין הגוף והרגל. התיקון הצריך מיומנות ללא ספק אך יצאתי עם מאוורר מעולה שלא שילמתי עליו גרוש ועובד כמו טאטלה. תיקון דברים הינו פעולה של מיחזור ושימוש חוזר. כל מוצר ומשאב שאנו מצילים מלהגיע לפח הזבל אנו מאיטים את קצב הווצרות הפסולת.

עודד oded@citytree.net

הגבת ורוצה שאשיב מייל? הוסף כתובת להשבה

דבורים ורוזמרין ורימונים מושקים

עץ הרימון גדל ברחבי הארץ באיזורים הים תיכוניים עד המדבר. אם ניתן לו לגדול הוא יצמח עם גזעים רבים ויתרחב לצדדים. הוא יצמיח ענפים ארוכים ועלייהם פירות וכך יגדיל את האפשרות שיגדל לידו ומספיק רחוק עץ רימון נוסף. אם אנו אוהבים את המראה הזה נשאירו כך. סבך הרימון מספק נישות חיים רבות. אך אנו יכולים גם להשאיר גזע אחד או שניים ולעצבו. ישנם עצי רימון בעלי רימונים מחמוצים ועד מתוקים, מלבנים ועד בורדו. מצאתם עץ רימון בעל רימונים עם טעם משובח, גזמו ענף ועשו יחור. בהתחלה יש צורך בהרבה מים. יתכן שידרש לאבק את הענפון לפני ההכנסה לאדמה בהורמון גדילה להעלאת הסיכויי להצמחת שורשים מהענף.

הרימון מתקיים על גישמי העונה אך אם נשקה אותו הוא יפיק פירות מתוקים יותר. בקיץ ניתן להתחיל ולהשקות כך שבתקופת הפירות אלו יתפתחו מתוקים וגדולים יותר.

בזמן פריחת הרוזמרין במקום עבודתי "בית בטבע" אני חוזה במחזה נחמד, שיח רוזמרין וסביבו מזמזמות דבורים מדושנות עונג ב"קטיף" הצוף. טיבעונים ימנעו מאכילת דבש, מדוע אלפי דבורים יעבדו שעות כה רבות לבניית כוורתן וגידול צאצייהן ואנו נבוא ונחלוב את תפוקתן. יש דבשים אלטרנטיביים, כגון סירופים שונים, של אורז למשל. ובריאים!

לאחרונה דווח על העלמות מסתורית של דבורים במקומות בעיקר באמריקה. לפי מאמר מהאקונומיסט (http://economist.com/science/displaystory.cfm?story_id=9762834) החשוד הינו וירוס אוסטרלי, וירוס המשתק בעיקר את הפועלות. זאת בשילוב של פרזיט המחליש את הדבורים. ב 2004 היה זה בפעם הראשונה שדבורים יובאו מאוסטרליה לאמריקה. יש חשודה נוספת והיא הקרינה האלקטרו מגנטית הסובבת אותנו ומתגברת יותר ויותר. כמו כן דובר גם על תהליך של העלמות דבורות הבר השונות והשתלטות הדבורה המתורבתת על המרחב הטיבעי. מצאתם כוורת של דבורת בר, כדאי לנסות ולדווח על כך לגורמים מתאימים, יוסי סלבצקי מהאוניברסיטה חוקר דבורים וישמח למידע על דבורים מן השטח.

בניהול נכון של הגינה שלכם, של הבית המשותף או של מוסד הלימודים, יכולה לההפך למוקד משיכה של דבורים ובעקבותייהן ציפורים ויצורים נוספים.

חג שמח

עודד
oded.meshulam@gmail.comt

הגבת ורוצה שאשיב מייל? הוספ\י כתובת להשבה

ליווי אישי והדרכה צמודה בגינון אקולוגי והקמת גינה ותפעולה

עקרונות הגינון האקולוגי שלי
- הקצאת שטח למיחזור חומר אורגני
- תיכנון תוך חיסכון במשאבים
- השבת הצלת ומשיכת טבע בר
- גינון תועלת

עודד מציע: ליוי בגינון והדרכה צמודה
מומלצים שלושה מפגשים של שעתיים, כל מפגש כולל העברת ידע בנוסף על ההתקדמות הפיזית בגינה. ניתן כמובן פחות מפגשים או יותר, מסגרת המפגשים גמישה. יצירת רשימת חומרים ורשימת עצות לפעולה, שיעור על עשיית קומפוסט, הדרכה ויעוץ להקמת מערכת השקייה. פגישה בגינה להתרשמות ותאום ציפיות. תכנון הגינה והפקת שרטוט, רשימת חומרים, עבודות הכנה ותשתית, המשך עבודה ומפגשים לפי הצורך והרצון.
עלות מפגש: 250 שח.

עודד

אתם והכדור - כתבה בעיתון הארץ

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/LiArtSR.jhtml?objNo=60143

לחזק את הסביבה ללא מאמץ. חברות באירגון ירוק

אנו רואים סרטים בנושאי איכות סביבה, שומעים כמה זה חשוב, חשים בפנים כמה זה נחוץ והכרחי לעשות משהו בנושא אבל לעזאזל, מה אפשר לעשות תכלס כאזרח קטן. ובכן כמובן הרבה.

אחת הדרכים החשובות שלא הרבה אנשים מבינים עד כמה היא משפיעה ועד כמה היא מעשה של החברה הדמוקרטית הוא הצטרפות לאירגון שאינו למטרות רווח ופועל לקידום נושא מסויים. החברות אינה מצריכה פעילות של אותו חבר. אם אתה או את נרשמים כחברים בעמותה, אירגון או תנועה מלבד תשלום חד שנתי אין כל מחוייבות והכרח להשקיע זמן. אפשר להיות חברים בכמה עמותות שרוצים. נקח למשל את עמותת אדם טבע ודין. זהו אירגון חשוב מאין כמותו שפועל בדרכים משפטיות בכדי להגן על הסביבה. ככל שמספר החברים באירגון הזה גדולה יותר כך המשקל הסגולי של פעולותייה עולה. כאשר שופט רואה נציג או נציגה של אדם טבע ודין ויודע שמאחוריהם כמות אנשים גדולה ייחסו אליו או אלייה משתנה והחלטותיו משתנות.

האירגונים הללו כבר עושים את העבודה. בוא נתמוך בהם. לא חייבים להקים דברים חדשים , לא חייבים לצעוק ברחובות, אנו לא לבד. יש כבר פעילות קיימת בוא נחזק אותה

עודד oded@citytree.net

הגבת ורוצה שאשיב מייל? הוסף כתובת להשבה

חיפויי קרקע בגינון רגיל וגינון אקולוגי

בגינון רגיל עושים שתי פעולות מוזרות. האחד היא להסיר העלים מן הקרקע והשניה הינה לקלטר בנמרצות את האדמה החשופה. הן כנראה נובעות מכמה סיבות. עלים בשגגה בלתי נתפסת נחשבים ומוגדרים פסולת, כ"חונקים" את האדמה. אין כסיל גדול יותר לזרוק עלים לפח בכדי שיגיעו למזבלה העירונית. עלים הם הבסיס החשוב ליצירת קומפוסט שהוא בבסיסה של מערכת אדמה בריאה. נוצר אם כן מפגע כפול בהשלכתם לפח הרגיל. החנק אומנם קורה (לתופעה ביולוגית זו קוראים אללופאטיה) ועלים רבים של עץ מסויים אכן מדכאים גדילה במקום הצטברותם. הדבר אינו קורה אם החיפויי מורכב מסוגים שונים של עלים וענפונים. האדמה מצטיירת כפוריה יותר כאשר היא חפורה והפוכה... גישה זו כנראה השתרשה בהשפעת החקלאות הרגילה. האדמה אכן יכולה להניב מעט יותר בטווח הקצר במיוחד אם מדובר בקילטור מיד אחרי שנת שמיטה אך לאורך זמן היא מתדלדלת בשיטה זו. אם כן לא..לא טוב מכמה סיבות.

כדאי לשמור עלים באשר הם, להפוך אותם לקומפוסט בצד , להעשיר את האדמה איתם ולא להפוך את האדמה באופן שיטתי.

עץבעיר, עסק חברתי לאקולוגיה עירונית, ביאליק 25 דירה 8 תל אביב, 03-525-4196