לתרום לעץ כאן
נושאים בענף

אושר ~

מערכת אושר מקדמת אותנו עוד צעד חשוב לקראת עולם ללא כסף: המטבע כאן הוא יחידת שפע, וּבניגוד לכסף, הוא לא מצטבר בחשבונות בנק מנוכר, אלא מניע את חברי הקהילה לתת שירות וּלקבל.

לכולנו יש מה לתת וּלקבל בלי קשר לכסף -- תודעת שפע ;~;

קהילת עץבעיר הצטרפה למערכת אושר, ותוּכלו למצוא שם את ההיצֵעַ שלנו וגם מה נשמח לקבל.

את ניצן, העומד מאחורי היוזמה, הִכרנו במהלך פעילות אפס בית בבת-ים, והוא הצטרף לִקהילת עץבעיר וּמשתתף בשיפוצים האקולוגיים בדירתנו.

העץ ממשיך לצמוח עם "שלחמסר"

לפני שלוש שנים וחצי הִתחלנו להשתמש במערכת הדיוור "שלחמסר" מבית קומסטאר.

כהרגלנו, יצרנו היכרות אישית עם האנשים שמאחורי המוצר, עומר ואסף. התברר, שזוֹ גם דרך הפעולה שלהם: קיבלנו יחס אישי והתייחסות פרטנית לִצרכינו גם מעבר להגדרה הבסיסית של ה"מַגּיע לנו". בכל פנייה לעזרה הִרגשנו, שיש מעבר לקו חבר, שמטרתו לאפשר לנו לעשות את מה שרצינו, והוא יעשה כל שבִיכולתו לשם כך.

לאורך הדרך שמחנו לגלות, שמערכת בחיתוליה, שבחרנו לתת בהּ אמון, מתפתחת בהתמדה, ואנו נהנים מהשיפורים.

הכלי הזה שבִרשותנו מקנה לנו הרגשה של ערוץ זמין למעגלים של האנשים, שאנחנו בקשר מתמשך אתם, וזה מגדיל את הגמישות שלנו בתכנון הפעילות. זה כולל את היכולת להתאים את הנושאים לעניין של כל מכותב/ת.

לסיכום: טכנולוגיה נאותה בשירות האקולוגיה ~~~

הקואופרטיב לאנרגיות מתחדשות

עם כל הידע בִתחום האנרגיה הסולארית וכל השמש, המֵציפה את ארצנו, איך זה, שהשימוש בה כה מצומצם עדיין?

האם יש פוטנציאל לאנרגיית רוח בארץ, ואיך מממשים אותו?

וּבִכלל, אולי הכי פשוט להתייעל וְלחסוך?

הקואופרטיב לאנרגיות מתחדשות מעביר אותנו מאנרגיה של דיבורים לאנרגיה של מעשים. על סמך ההבנה, שמה שאינו סביר כלכלית למשק בית בודד, מתאפשר, כשמספר גדול מספיק של אנשים מתארגנים.

דרושים לעץ: מצלמה לצלם אתכם, לפטופ להקרין לכם סרטים

לפני זמן מה אבדה לנו המצלמה. בהעדר מצלמה אחרת אנחנו מסתמכים על צלמים אקראיים שיצלמו אתכם בסדנאות, קורסים והפסקות האוכל. אך אנחנו רוצים מצלמה בקביעות, לצלם אתכם ולהעלות לאתר, כדי שיהיה שמחח בעיניים!

מחשבים, לעומת זאת, דווקא יש שניים, אבל הם תפוסים תמיד על ידי אנשים עובדים (אנחנו) ואנחנו משתוקקים למחשב שיהיה בסלון, ישמיע מוזיקה בסטריאו בימי שישי ויציג סרטים בערבי ה"אוכלים סרטים".

כמובן שאנחנו מעדיפים מצלמה ולפטופ יד שנייה מכם, קהילת עץבעיר, מאשר לקנות אותם. אז צרו עימנו קשר אם ידוע לכם על לפטופ או מצלמה שעונים לתנאים האלה:

לפטופ: צריך להתחבר לאינטרנט, להיות מסוגל להציג סרטים ומצגות, להתחבר לפרוז'קטור, להיות בעל יציאה לסטריאו (ולא למונו) ובעל כונני DVD וCD.

מצלמה: דיגיטלית, איכותית (אתם הרי רוצים לצאת יפה בתמונות, נכון?) ובעלת חיבור USB למחשב.

יש לכם? יש לחבר/דוד/אבא/אמא/חתול שלכם? צרו קשר: TREE@CITYTREE.NET

בלוג עץבעיר בערוץ הבלוגים של מעריב

לפני זמן מה יצר איתנו קשר אבי גרצמן, עורך ערוץ ירוק באתר NRG מעריב, והציע לנו לכתוב בלוג בערוץ הבלוגים באתר. הוא איש מאוד חביב והוא סיפר לנו מה נדרש וגם אמר שהוא חושב שזה מאוד הולם אותנו. בשבילנו מדובר בצעד לא פשוט שמסמל התבגרות מסוימת, ולכן היו היסוסים.

לאחר זמן מה, התייעצויות והיערכות, הבלוג עלה לאוויר וההתרגשות גדולה. זאת הפעם הראשונה שבה אנו מקבלים במה שאינה רגעית (כמו כתבה או ראיון מדי פעם), שיש לנו בה שליטה על התוכן, שיש לנו גב עריכתי מקצועי, באתר ממוסד וגדול (סקר TIM באוגוסט 2010 הציב אותו בעשירייה הראשונה של האתרים הגדולים).

זאת גם הפעם הראשונה שיש לנו טוקבקים, גם מהסוג שלא כולם אוהבים לקרוא.

אנו מוצאים בבלוג הזדמנות להביא אלינו קהל חדש שעוד לא הכיר אותנו קודם לכן. זו גם הזדמנות לקרב אלינו עוד אוהבי סביבה שעדיין לא ביקרו אצלנו, מאחר ואנו לא מבקשים "להפוך שולחנות" ולשכנע אנשים בכוח לאהוב את הסביבה ולקנות את מה שאנו מוכרים.

ובסה"כ זה מצוין, כי איך אומרים - "צעד קטן לאדם..."

הבלוג: כאן.

"עצה מהעץ" בַעֲלון "אשרם במדבר"

בֶעלון השבועי של אשרם במדבר שמורה משבצת ל"עצה מהעץ". כאן אנו מביאים מדי שבוע רעיון פשוט, שיאפשר לכל קוראת וקורא לעשות עוד צעד למען הבריאות והסביבה.

על נפלְאות העיר, הגנה מפני השמש, קניות בלי משקפיים (וּבלי אותיות קטנות), מתנות בחינם, שקיעת הטלוויזיה, נסיעות משותפות, קוביות קרח מאבטיח, בעלי מקצוע על אופניים וְעוד וָעוד.

זהו נספח לשיתוף הפעולה עם האשרם במסגרת פסטיבל זורבה, שם אנו מפעילים מדי סוכות וּפסח את מרחב האקולוגיה.

קומסטאר מדווררים אותנו

בִתחילת ספטמבר שב "השבוע בעץ וּבעיר" להתפרסם לאחר חופשת קיץ, וכעת הוא מעוצב להפליא בתוך תבנית קבועה, וכל שנותר, הוא להקליד את התוכן, להוסיף תמונה וכותרת, לבחור בִרשימת התפוצה המתאימה וְלשלוח.

אז האמת, שזה לא תמיד כל-כך פשוט, כיוון שמדובר בגרסת בטא ולא במוצר מוגמר. את הפלא הזה מספקת מערכת "שלחמסר" של חברת קומסטאר. אנו בחרנו לשמש כ-"beta testers" וּלהתחיל להשתמש במערכת, בחינם, תוך שאנו מאפשרים לחברה לבחון את ביצועיה וּלזהות תקלות.

המערכת מנהלת רשימות תפוצה על-פי חתכים וּמשמשת גם כמאגר מידע על המנויים. כך הגדרנו, למשל, שלכל מנוי יצוין, אם הוא עושה קומפוסט, ועוד שורה של שאלות.

אז זה הזמן להצטרף לִרשימות התפוצה שלנו או לעדכן את העדפותיכם וְליהָנות מהפלא הֶחדש.

חווה ואדם, החווה האקולוגית במודיעין

את איציק גזיאל פגשנו בין לבין, על שביל כורכר, החוצה את החווה, מתרוצץ, לא נח על זרי המרווה. איך הוא אומר? צריך לקבל את מה שהספקנו ואת מה שלא הספקנו, אבל צריך להשתדל, לא להיתפס לשאנטי של חוסר עשייה. איש חזון, איש מעשה! ואת התוצאות רואים בשטח (וּבַאתר האינטרנט של החווה).

Car2go מסיעים אותנו

אחרי שנסעתי במכונית של Car2go פעם אחת והשתכנעתי שמדובר בשירות מקסים, עם כוונות טובות, שיש לו פוטנציאל אקולוגי אדיר, הגיע הזמן לשיתופעולה.

נעם מרגלית, אחד היזמים של Car2go הציע לנו הצעה שאי אפשר לסרב לה. שעתיים ראשונות חינם לכל מי שחבר של העץ. אנו נעביר לנעם רשימה שמית של חברינו, ואתם יכולים לגשת למשרדי החברה ברחוב אידלסון, או להיכנס לאתר שלהם, ולהזמין לכם מכונית חמודה לשעתיים חינם. אין מה לעשות, לפעמים צריך מכונית, אז בואו נצרוך אותן באופן הכי אקולוגי שאפשר.

משק תפוחי עושה לנו פרמהקלצ'ר

יהונתן תפוחי, מתכנן ומורה לפרמקלצ'ר, עוסק בחינוך סביבתי כבר 10 שנים, מרכז פורומים ופרויקטים סביבתיים במגזרים שונים, מפיק ומנחה הכשרות לפרטיים ולאנשי ציבור בתחום הקיימות. יחד עם שותפתו לחיים דניאלה, העוסקת ברפואת צמחים ותזונה טבעית, הקים יהונתן את משק תפוחי - משק ללימודי פרמקלצ'ר והדגמה לחיים בני קיימא בבית נחמיה.

יהונתן מביא את תלמידיו לעץבעיר לסיורים בנושאי אקולוגיה עירונית ומטבח אקולוגי, ועץבעיר מגיע אליו, למשק היפיפה שלו לסיורי כפר עם הקורסים לפרמקלצ'ר עירוני. יהונתן הוא אמנם עכבר כפר אבל יש לו משיכה ועניין רב בחיי העיר. הוא עזר מאוד להתניע את קורס הפרמהקלצ'ר העירוני התל אביבי הראשון, היה שותף פעיל בהדרכה והסמיך אותו מטעם ארגון הפרמקלצ'ר הישראלי. אנו ממשיכים לשתף פעולה במטרה לחדד ולחזק את יחסי הגומלין הבלתי נמנעים בין עכברי העיר ועכברי הכפר.

הנה כמה תמונות ממשק תפוחי וגם מפת הגעה.

הגב הכלכלי של העץ

העמותה לכלכלה בת קיימא קמה במטרה לקדם מדיניות כלכלית, שאינה כורתת את הענף שעליו היא יושבת. מדיניות ששמה דגש על העיקרון שלפיו יש להשתמש רק ב"ריבית" שמשאבי הטבע מעניקים לנו ולא להרוס את "הקרן". העמותה עוסקת בהתאמת תיאורית הכלכלה האקולוגית לישראל ובהפצתה בקרב הגורמים הרלוונטיים וכלל הציבור.

כאן בעץבעיר אנו רוצים להתאים את פעולותינו לתיאוריה הכלכלית החדשה הזו כי הכלכלה המקובלת היום פשוט לא עושה לנו היגיון כבר הרבה זמן. מה רבה הייתה שמחתנו כשגילינו את הכלכלה בת הקיימא בהרצאה של מייסד העמותה, חגי קוט. בחזוננו אנו רואים את העקרונות שהעמותה מקדמת באים לידי מימוש בהתנהלות השוטפת של עץבעיר. יונתן שחם מתארח אצלנו באופן קבוע בסלון האקולוגי וניתן לכנותו היועץ הכלכלי הצמוד של העץ, אבל בל נשכח את הרצאתו המכוננת של חגי, את ההארות הפיזיקאליות-כלכליות של דר' שחר דולב ואת הידע העצום שדר' ליה אטינגר מפיצה בחדות ובנועם. עוד חבר בעמותה, דרור רשף, המוכר לכמה מאיתנו מהאתר המצוין "בדידות", מנהל אתר אקו-וויקי המוקדש לכלכלה בת קיימא, מומלץ ביותר.

השל מחמם את עץבעיר

מרכז השל, המכון הישראלי לחשיבה ומנהיגות סביבתית, אימץ את העץ כפרויקט חממה במרץ 2008. הקשר להשל נותן לנו מערכת תומכת חיים, חיזוק לשורשים, וצינור השקייה. אנו מצפים לשיתופעולה פורה ומהנה!

אנרגיות טובות לעץ

יוזמת האנרגיה הטובה עוסקת בייצור פרויקטים המפחיתים את פליטת גאזי החממה, והפצת פתרונות מעשיים להתמודדות עם משבר האקלים. כמו למשל נורות חסכוניות! דירת הדגם שלנו מוארת באור יקרות חסכוני שכזה והנורות הגיעו באריזת קרטון ידידותיות שהיוזמה דאגה לארגן. זה סוג הדברים שהעץ פשוט אוהב!

היוזמה מצידה מאוד אוהבת את הקומפוסט שאנחנו עושים. משום שהוא חוסך במתאן כמובן! על בסיס הרעיון של האיזון פחמני היוזמה מוכרת את החיסכון שלנו בגז החממה המרושע לגורמים שרוצים להתקזז על פליטות הפחמן שלהם.

שתיל תומך בעץ

היום נתבשרנו כי הארגון שתיל החליט לצרף אותנו לקשת האירגונים להם הוא מגיש סיוע. זה מאוד שימח אותנו, במיוחד לאור העובדה שעץ-בעיר הוא פרויקט כה "רך" יחסית לאירגונים האופייניים ששתיל תומך בהם. במסגרת הסיוע נקבל ליווי במהלכים של גיוס משאבים ותכנון אירגוני.

קרן של"י מעניקה לעץ

עץבעיר קיבל שק קומפוסט רציני מקרן של"י שיאפשר המשך פיתוח לאתר. בתכנית: תיקון באגים ידועים, ייצוב האתר ופיתוח רשת "ירוק מקומי" אשר תאפשר לעסקים זעירים וירוקים בעיר חשיפה וצינור מכירות. עוד פרטים בהמשך, רק התחלנו לפתח : )

דוכן באקולנוע

הדוכן בהפנינג בפסטיבל אקולנוע 2007. תמונות מאת הילה רובינשטיין

עץבעיר, עסק חברתי לאקולוגיה עירונית, ביאליק 25 דירה 8 תל אביב, 03-525-4196