לתרום לעץ כאן
העיר והעץ
נושאים בענף

14/05/09
מים

ההיסטוריה של האדם כרוכה סביב מקורות מים. בתחילה, כל התיישבות הייתה ליד מקורות מים זורמים. מאוחר יותר, האדם השתכלל ולמד לגשת למי התיהום ע”י שימוש בבארות, לאגור מי גשמים בבורות ולבנות תעלות. וכמובן - דליים. כך היה אפשר להעביר את המים ממקור המים (הטבעי או המלאכותי) למקום המגורים.

הזמן עבר, והאדם השתכלל עוד יותר, ובנה מערכת צינורות שמעבירה את המים עד לבית עצמו. יותר לא היה צריך להתרוצץ בשביל מקלחת, או כוס מים.

ואז הגיעו חברות המים המינרלים, שהצליחו לעשות את הלא יאומן - והחזירו אותנו חזרה בזמן. שוב חזרו אנשים לסחוב דליים (בקבוקים) ממקורות המים (הסופרמרקט והמכולת) לבית. ולשלם. והרבה.

חברות המים המינרלים ראויות להערצה (מסויימת). הן הצליחו לשכנע את הציבור שמי הברז אינם ראויים לשתיה. יש שהשתכנעו שהם אפילו לא ראויים לבישול. ציבור שלם עכשיו חושב שהגיוני לקחת מים שיצאו ממעיין כלשהו,לארוז בבקבוקי פלסטיק (שמי יודע אילו חומרים הם מעבירים למים), לשנע במשאיות למרחקים גדולים, לחלק לסופרמרקטים ברחבי הארץ, לשלם מחיר יקר, ולסחוב בקבוקים עד לבית. עם הצבת מיכלי מיחזור בקבוקים ברחבי העיר, הציבור אפילו לא מרגיש שהוא גורם לכמויות פסולת עצומות.

כל זאת, כאשר יש לנו מים זורמים מהברז בבית. אבסורד?

בואו לא נהיה תמימים. איכות מי הברז בישראל לא מדהימה, ומשתנה ממקום למקום ומזמן לזמן. המים מעושרים בכלור, בפלואור (רק על הנושא הזה יש הרבה מה לדבר) ועוד הפתעות. בדיקות איכות נעשות, אך לא יכולות להבטיח את איכות המים בבתים, שיכולות להשתנות ע”י בעיות בצנרת הפרטית או צנרת עירונית בקטעים לא מנותרים.

אך עם זאת, מי הברז בישראל ראויים לשתיה.

תנו צ’אנס למי הברז. תמלאו בקבוק זכוכית ושימו במקרר, ותראו שהשד לא נורא כל-כך. רוצים איכות מים גבוהה יותר? השוק מלא בטכנולוגיות שיתנו את איכות המים הדרושה, החל מבריטה ועד לתמי4.

את הכסף שחסכתם, תשקיעו בדברים אחרים. בעצמכם, לדוגמא…

Share/Bookmark

תגובות

comment

שלום אורי. בשבוע שלאחר "בתים מבפנים" (ביום של המסיבה בגן מאיר), האם זה היית אתה שנתת לי את הטחינה (1 ק"ג) ודיברנו על מים בהרצליה ומכון הטיהור ?

-- אסף, 28/05/09
comment

אכן כן.
(עדיף תגובה מאוחרת מאף פעם לא... )

-- אורי, 07/06/09
comment

מומלץ להעמיד קנקנים פתוחים למשך שתים-עשרה שעות לנידוף הכלור וּשקיעת משקעים.
בעניין הפלואור, הוא הוא הבעיה העיקרית במי הברז, זהר צמח, http://www.citytree.net/branches/frie... , וזוגתו, תמר מצ'אנדרה יוגה, ממליצים על מסנן קטדין http://www.h-h2o.co.il/ וּמפנים אל איש הקשר בחברה, איתי.
יש לוודא, שבוחרים בדגם המסנן פלואור.

עץבעיר, עסק חברתי לאקולוגיה עירונית, ביאליק 25 דירה 8 תל אביב, 03-525-4196