נושאים בענף |
14/07/09
מד צריכת חשמל ביתית - כי אם לא תדע, איך תפעל?
נורה דלוקה או דלת וחלון פתוחים כשהמזגן/חימום עובד לא ממש תופסים לצערי. מה שכן תופס, כבר עשרות שנים, זה הברז המטפטף. אין, אני לא מכיר אחד שיכול לתת לברז מטפטף שהוא רואה לעבור הלאה בלי שידו תיגש אל הברז ובתנועה קלה תסגור אותו. זה מה שרצינו לעשות עבור חשמל. "מיצג הברז המטפטף" קראנו לזה. אז הנה, עכשיו, הביאו את זה לכל בית ובית!
מד הצריכה הזה הוא בעצם עוד שעון חשמל, רק שבמקום להיות סגור בארון בחוץ, הוא גלוי בתוך הבית. במקום שהברז יטפטף בחצר ואף אחד לא ישים לב, אנו מתקינים מצלמת מעקב אחרי הברז, ומסך שמציג בזמן אמת את קצב הטפטוף, כמה זה עולה לנו, וכמה זה עלה מתחילת החודש. זה כלי מודעות נפלא, והראו כבר ברחבי העולם שהחסכון הצפוי משילוב כזה צג בחיינו הוא 20%! עבוור מכשיר שעולה 515 ש"ח (ללא התקנה - ההתקנה פשוטה, אך החברה מציעה גם שרות התקנה בתשלום נוסף) וצריכת חשמל ממוצעת בישראל של 6000 קוט"ש בשנה, שהם כ-3000 ש"ח, מדובר בהחזר על השקעה של פחות משנה!
אני מארגן קניה מרוכזת של מדים במסגרת הקואופרטיב לאנרגיה מתחדשת ואני מזמין כל מי שרוצה להצטרף ע"י שליחת מייל אלי - levy.hanan@gmail.com. אני אעזור עם ההתקנה לכל מי שצריך, זה ענין די פשוט. לקניה ישירות מהחברה - http://www.wattometer.co.il/
הנה וידאו, בגרמנית עם כתוביות באנגלית, שמראה התקנת מכשיר דומה של חברת חשמל גרמנית שמתקינה מדים כאלה לא כתוסף אלא במקום המדים המקוריים! אצלנו אם אתם תוהים, הנושא עלה אך חברת חשמל לא ששה לקדמו משום מה (באמת משום מה אם אתם שואלים אותי, או את חברת החשמל הגרמנית...) הוידאו מראה את התנהגות המשפחה לאחר התקנת המכשיר. מה שמידע יכול לעשות!
תגובות
יש לי בית פרטי ואולם מונה החשמל שלי נעול בתוך ארון חשמל אטום ולמרות בקשותי נעניתי בשלילה על התקנת דלת שקופה כדי שאוכל לראות את המונה בעצמי. האם אין חוק בנידון?
אני מנסה לברר.
האם בבית פרטי אינך יכול פשוט להחליף את הדלת של ארון החשמל מבלי להידרש לחוק?
אני שמחה שהרמתם לי את הנושא הזה - גם אני נדהמתי משינמוך השירות על ידי חברת חשמל, וקלקול יכולת החיסכון, בעוד שהם מטיפים לחיסכון בחשמל והוא מתנוסס בעוז על דיגלם.
פניתי למבקר המדינה, בזו הלשון:
לאחרונה החליפו את מונה החשמל שבארון החשמל למונה "חדיש" יותר, דיגיטלי, כזה שלא מאפשר ללקוח לראות את קצב צריכת החשמל, שלא כבמונה הקודם שעבד מצוין .
היותו דיגיטלי לא גורמת לו להיות איכותי יותר בשום דבר, פרט לעצם ההתהדרות בהיותו דיגיטלי, ולעומת זאת, במונה זה אין ללקוח אפשרות לקבל אינדיקציה על הצריכה בזמן אמת. במונים הקודמים היה אפשר לראות את מהירות הסיבוב של גלגל אשר הושפע ישירות מקצב צריכת החשמל.
התשובות שקיבלתי גובלות בעלבון להשכלתי ההנדסית. בוודאי שגם קודם היה אפשר לבדוק את צריכת המכשירים בבית, וגם לראות את צריכת החשמל בחשבון החשמל החודשי. תודה רבה. מדד מידי למצב הצריכה הכללי בבית הוא צורך לאומי ממש, עם הצורך בחיסכון באנרגיה, וצורך אישי לכלכלת המשפחה ועוד.
השיטות שהוצעו, שהיו לרשותי גם קודם, לא מחליפות יכולת כזו. למעשה חברת החשמל פגעה בכך באיכות השירות שהיא נותנת. והרי היא מונופול, ומפוקחת על ידי המדינה.
מדוע דרך פעולת הרשות אינה צודקת?
מונה דיגיטלי אינו בהכרח איכותי יותר, ובודאי שלא אמין יותר, מהמונים הקודמים. ולעומת זאת – מקטין את יכולת הצרכן לשלוט על מצב הצריכה וניטור האפשרות שנגנב ממנו חשמל, למשל.
מה עשית עד עכשיו כדי לפתור את הבעיה?
טילפנתי לחברת החשמל לוודא שאינני טועה בהבנת המצב, ולצערי הרב התברר שאכן אינני טועה. השירות קולקל.
סעד מבוקש:
מבקשת לטפל בענין, הרי חברת חשמל מפוקחת בהיותה חולשת על משאב חיוני, והן בשל היותה מונופול. יתכן גם שכספי ציבור בוזבזו שלא לצורך על החלפת המונים המצויינים הקודמים. וכמובן הורדת יכולת הפיקוח מהצרכן .
שתבינו, פנייתי נשלחה בנובמבר 2012. בינתיים לא קרה דבר. מישהו פה רוצה שנבזבז חשמל?