לתרום לעץ כאן
  ‎ דף בית > גל סוגרת מעגל >‏ הרקע ל'זבלאנושי' שלנו
נושאים בענף

06/01/10
הרקע ל'זבלאנושי' שלנו

לקונספט של 'זבלאנושי' נחשפתי לפני מספר שנים בכתבה שהופיעה בעיתון הגדול של המדינה. בזמן ההוא היה לי איזשהו געגוע לקרבה לקרקע, זכר לילדות במושב, ותמיד הייתי פתוחה לרעיונות חדשים. הראיון, שנערך עם טליה שניידר, היה נראה לי מדהים, אם כי לא ישים. כאילו, באמת - אני אחרבן לתוך דלי? ובטח איזה תהליך מייגע זה - לרוקן, לנקות, להחליף... ולא יכול להיות שזה לא מסריח! לקח לי לעשות שינוי גדול בחיים, ועוד בערך חמש שנים עד שהגעתי לקרוא את הספר של ג'נקינס, ואז האסימון (הממוחזר) נפל, ובגדול.

מכל הדברים החכמים והנבונים הכתובים בספר 'זבל אנושי', מה שהכי הפך לי את החשיבה הייתה הפיסקה שהוא כותב על כך שבני האדם המציאו דרך חסרת הגיון לחלוטין לטפל בצרכים שלהם. הוא כותב (אני מצטטת מהזיכרון), שאנחנו משתינים ומחרבנים לתוך קערה גדולה של מי שתיה נקיים, ואז שוטפים את זה עם עוד מי שתיה נקיים. פתאום היה נראה לי שהעולם באמת הפוך על הראש.

עדיין, לקח לנו מספר חודשים נוסף, ומעבר לבית עם חצר, עד שהתובנה הפכה למציאות.

אני מקווה שיקום יום אחד האדם שיצליח להקים ערימת קומפוסט 'זבלאנושי' בחצר של הבית המשותף, אבל בבניין ביד אליהו אפילו הצליחו להרוס לנו (פעמיים) את הקומפוסט המחתרתי הרגיל שהקמנו (לא היה מה לדבר על שיתוף פעולה עם השכנים), אז לא היינו מעזים לעשות משהו נועז יותר, מה גם שנדרש מתקן קומפוסט נאה בגודלו כדי לטפח קומפוסט 'זבלאנושי'. התא הראשון במתקן שלנו, בגודל מטר מרובע בערך, עומד להתמלא בימים אלה, לאחר חצי שנה - איזו התרגשות...

על הפרקטיקה של 'זבלאנושי' או 'שירותי קומפוסט' בפוסט הבא.

Share/Bookmark

תגובות

עץבעיר, עסק חברתי לאקולוגיה עירונית, ביאליק 25 דירה 8 תל אביב, 03-525-4196