לתרום לעץ כאן
  ‎ דף בית > אקולוגיה גופנית >‏ זה לא לטלפון
נושאים בענף

18/09/10
זה לא לטלפון

מאמר מאת אלון אלירן, גנן עץבעיר לעניְיני קרינה.

רבות מדובר על הקרינה מאנטנות וּמכשירים של טלפון סלולרי, אך אין מתייחסים לסכנה שבִקרינת טלפונים אלחוטיים ביתיים, וּבִפרט של אלה מסוג DECT, שפירושו (Digital Electronic Cordless Telephone) לַאֲחרונה פרסם משרד הבריאות אזהרה.

המשך...

הקרינה של מכשירים אלה מַזּיקה בהרבה מזוֹ של מכשיר סלולרי. כפי שתוּכלו לקרוא כאן, מדובר בִקרינה בפולסים, שהקצב שלהם (לא תדר הקרינה עצמה) נמוך. קרינה כזוֹ נמצאה מַזּיקה בִמיוחד. יתרה מכך, חסרונם העיקרי של המכשירים האלה הוא, שהם משדרים בעוצמה מלאה, גם כשאינם בשימוש, וּבלי קשר למרחקם ממתקן הבסיס (וזהו חיסרון גם מבחינת צריכת אנרגיה). קרינה זוֹ חודרת דרך קירות וּמתפשטת למרחק, ולכן עלולה להגיע אלינו גם מבתים שכנים. השפופרת, שאנו מחזיקים קרוב לאוזן, היא מקור חלש יותר של קרינה, אך היא מוחזקת בצמוד לגוף.

מסקנות:
* כשאתם יושבים וּמשוחחים, העדיפו טלפון עם חוט. פשוט...
* העדיפו טלפון אלחוטי מדגם מיושן, אנלוגי (לא דיגיטלי), אם יש כזה בהישג ידכם.
*הציבו את תחנת הבסיס רחוק ככל האפשר ממקומות, שאנשים שוהים בהם.
* החזירו את החלק הנייד אל תחנת הבסיס בתום השימוש.
*נתקו את המכשיר מהחשמל, בשעות שאינכם משתמשים בו (שימוש במכשיר אחר, שינה, יציאה מהבית - מניעת קרינה מהשכנים, לכבוד התפר בין עונת הצרכנות הרגועה לעונת השכנות).

חברה Orchid הבריטית הִצּּיגה טלפון דל קרינה, המכונֶה eco-DECT. מכשיר זה מפחית את עוצמת השידור על-פי מרחק השפופרת מתחנת הבסיס, עד כדי 25% (הפחתה של עד 75%) מהעוצמה המלאה -- זה ראוי לכינוי "טלפון חכם! ניתן להשיג אותו רק באירופה וּבעיקר באנגליה וּבגרמניה. זה ההיצֵעַ בגרמניה, וזה הדגם הזול ביותר והמומלץ. מומלץ לקנות גם אוזנייה משופרת מטעמי נוחות ואיכות שמיעה.

גם Siemens הוציאה דגם דל קרינה (מיוצר כיום ע"י Gigaset) בעל נתונים דומים (הפחתה של עד 80% בקרינה), ותוּכלו להתרשם ממנוּ כאן. בִּמדידות נמצאו הביצועים של Siemens בהבט של הפחתת הקרינה ירודים לעומת אלה של Orchid.

עדכון, 2/2018: למרבה הצער, פסק הייצור של הדגם של Orchid.

כפי שצוין בכתבה הנ"ל, קיימים מקורות קרינה נוספים בִסביבתנו, כגון מודמים ועכברים אלחוטיים - עוד דוגמה ליתרונותיה המפוקפקים של ה"קִדמה". אגב, כמי שמרבה להסתובב עם אוזניות, גיליתי, ולא להפתעתי, שהן משמשות כגלאי קרינה, היות שמקורות קרינה גורמים לרחש, הנשמע לאוזן. הדבר הופך את זיהום הקרינה לזיהום רעש, וכך הוא נעשֶה מוחשי יותר, וּמתברר - שוב ללא הפתעה, שאנחנו חיים בִסביבה רוויית קרינה. והמסקנה? לא יעזור, שנחליף את המכשירים שלנו, כי ממילא יש קרינה מהסביבה? אמירה כזוֹ לא תקראו מעל עלי עץבעיר (<-:). להיפך, כמובן: ככל שתגבר המודעות, וַאֲנשים נוספים יפעלו בהתאם, ישתפר המצב.

בפנג שוויי מסכימים.

Share/Bookmark

תגובות

comment

שלום אלון, נהנתי לקרוא את המאמר שלך ולגלות שנשארת קשור לטבע ויד על הדופק לגבי הטכנולוגיה "המתקדמת".

אשמח להשתמע,

אבי מ. (זוכר אותי ? - קמ"א ח"א :) )

-- אבי מ., 28/10/10
comment

יום עיון: קרינה סלולארית וסרטן - מדע או דמיון?
http://www.citytree.net/branches/post...

comment

פטנט ישראלי בינלאומי חדש, אוזניות אוויר מרחיקות את הקרינה מאזור הראש. הן אוזניות חלולות המעבירות את גלי הקול ללא קרינה.

-- מורן, 10/02/11
comment

יפה, רק כדאי לזכור, שאמנם הראש רגיש במיוחד, אך הקרינה משפיעה על הדם, כלומר, בכל הגוף, כך שגם החזקת המכשיר ביד או בכיס בעייתית, ואם משוחחים באמצעות אוזנייה (או רמקול), כדאי להניח את המכשיר על שולחן או כיוב'.
כמו-כן, לא לשוחח במעלית או במכונית ללא דיבורית, כי הקליטה שם חלשה, והמכשיר משדר בעוצמה מוגברת כדי להתגבר על כך. החזקה בצמוד לראש בעייתית יותר גם בגלל כיוון התפשטות הקרינה מהמכשיר לצדדים, ואילו אחיזה בתחתית המכשיר עשויה להשאיר את היד מחוץ לִתחום הקרינה החזקה.

comment

סיכום יום העיון: http://www.citytree.net/branches/post...

comment

מידע חשוב ביותר.
תודה רבה.

comment

למה רק דל קרינה?
בדגמי הסימנס, יש גם תמיכה ב-Eco Dect+, שמפסיק למעשה את הקרינה לגמרי, כאשר הטלפון אינו בשימוש.
וכמובן, שכאשר כן בשימוש - הקרינה נמוכה בהרבה.

-- בוריס, 07/09/12
comment

אכן, תודה על הדגשת הנקודה החשובה הזוֹ.

comment

סדנה לִקביעת מדיניות בתחום הקרינה הבלתי-מייננת תתקיים במכון הטכנולוגי חולון, רחוב גולומב, בִ-18/6 בַשעות 16:30-9.
ההשתתפות ללא תשלום.
להרשמה:
http://www.hit.ac.il/events/tnuda_18_...

עץבעיר, עסק חברתי לאקולוגיה עירונית, ביאליק 25 דירה 8 תל אביב, 03-525-4196