נושאים בענף |
14/02/09
למה אני אוהב תוכנה חופשית
- פיתוח מהיר:
מערכות ההפעלה הבנויות מסביב ללינוקס הן בדרך כלל עדכניות מאוד ומתפתחות מאוד מהר, לכמה מהן לדוגמא יש מחזור שחרור של חצי שנה זאת אומרת שכל חצי שנה מקבלים מערכת הפעלה חדשה, שבה תיקנו את הבאגים מהגרסא הקודמה ולרוב יש גם תכונות חדשות.
- חדשנות:
כמובן שסיבה זו נובעת מהסיבה הקודמת, אך גם עומדת בפני עצמה.. קשה לתאר עד כמה קשה לחזור למערכת ישנה אחרי שעובדים עם מערכת שיש בה תכונות חדשות שפשוט עושות את החיים קלים יותר, בנוסף החדשנות מתבטאת בעיצוב משתנה שמפתיע כל פעם מחדש. כל פעם שאני שומע על תוכנית שלא התקנתי במחשב אני ישר רץ לחפש אותה במאגר התוכנות הפנימי של ההפצה שלי, לרוב אמצא את התוכנה ובכמה קליקים פשוטים היא תהיה מותקנת על המחשב שלי, בלי שיטוטים באינטרנט והורדה מאתרים מפוקפקים.
- נגיש, קל, מתועד:
מאוד קל להתחיל להשתמש במערכת, היא דיי מסבירה את עצמה ולרוב פשוט אינטואיטיבית, יש תיעוד מקיף באינטרנט וגם בתוך המערכת עצמה, מאוד פשוט להתקנה (כמובן לא אמליץ לכל אחד להתקין, רק למי שמבין ויודע מה הוא עושה) ולרוב הבעיות יש פתרון. על נגישות כנראה אכתוב עוד בעתיד.
- קהילה תומכת:
מתקשר לסיבה הקודמת, כיוון שיש קהילה תומכת ובעצם חלק גדול מהתוכנה מגיע מהקהילה ורוב התקשורת בין האנשים המפתחים את התוכנה ובין המשתמשים מתבצעת בצורה שקופה באינטרנט, נוצר מאגר גדול של שאלות ותשובות וצורות אחרות של תיעוד הניתן לחיפוש. לרוב כאשר נתקלים בבעיה, סיכוי גדול שמישהו אחר כבר נתקל בבעיה הזו ויש תיאור ותיעוד של הפתרון.
- לעיתים אין צורך באמצאים פיזיים להתקנה, חסכון בפלסטיק, עטיפות, הובלה וניירת:
סיבה זו מקשרת בין תוכנה חופשית, צרכנות אקולוגית ואיכות הסביבה. כיוון שניתן להתקין הפצות לינוקס שונות מהאינטרנט בלי לצרוב דיסקים, או מכונן USB, אנו חוסכים בשימוש בפלסטיק. בנוסף כיוון שאין אריזות שצריך לשלוח למרחקים אדירים אנו חוסכים את ההובלה ושאר העטיפות.
- זול וקל להשגה:
זה לא נכון שלינוקס לא עולה כסף, יש לחשב את עלות החשמל ועלות האינטרנט בזמן שאנחנו מורידים את התוכנה, אך יש לזכור כי החלופה העיקרית יקרה הרבה יותר (אם משלמים עליה, אני לא מתייחס לאלו שמשיגים את החלופה בדרכים לא חוקיות). אותי מאוד מרגיע לדעת שיש לי על המחשב רק תוכנה חוקית ואני חופשי לערוך בה אילו שינויים שאחפוץ.
- מערכת עמידה למשתמשי מחשב חדשים:
לרוב אם ניתן למשתמש חדש הדרכה מינימלית, הוא בקלות יבין איך לעשות את מה שהוא רוצה על המערכת והסיכוי שהוא יהפוך אותה ללא שמישה הוא קטן עד לא קיים, במידה והמשתמש ישתולל ויצליח להרוס את הסביבה שבה הוא משתמש אפשר בקלות לשחזר את המצב לקדמותו. כמו כן המערכת לא נהיית איטית ומסורבלת ולא מרגישה עייפה אחרי זמן שימוש מסויים, המחשב לרוב יגיב באותה המהירות כמו ביום בו הותקנה המערכת.